Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

28 december, 2015

Pyssel och tips för nyårsdukning – placeringskort med stjärnformade papperspärlor

På torsdag är det nyårsafton! Tiden rusar verkligen fort. Nyår är en tid för glitter och flärd. Och då gärna med nyårsdukningen vid middagsbordet för årets sista måltid. Här kommer ett enkelt tips för att göra ett passande placeringkort till nyår- bullig pappersstjärna att sätta sticka i med namnet på som flagga. Använd gärna papper med glitter eller i metallic för ännu mer nyårsstämning.

Gör så här: Klipp långa papperremsor, ca 25 cm X 1,5 cm. Knyt en knut av pappret i ena änden och trycker till i de kanter och hörnor som blir. Den lilla tunga som sticker ut ska kilas in i knuten och kan få hjälp av att man klipper av hörnkanterna.

Den långa remsan ska nu vikas runt knuten och det formas automatiskt till en femhörning – en pentagon. Följ bara med så som den viker sig. Tryck till på alla långsidor så den får skarpa kanter. Sista biten viks in i knuten så änden låses fast.

Lyft upp den lilla pentagonen och nyp runt de fem hörnorna så det blir till en stjärna Den platta pappersknuten blir en bullig stjärna.

______________________________________________
Följ mig gärna på Facebook: facebook.com/hemmamedhelena

Och på Instagram heter jag @helenalyth

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.