Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

6 april, 2016

Levande grön gardin av planterad rosenböna

Planterade rosenböna för ett tag sedan och nu börjar det verkligen bli som den gröna gardin jag önskade. Så roligt att se den växa så snabbt och jobba sig upp. Stora blad och tunna fina stänglar.

Min idé var just detta – att i dotterns rum som är gardinlöst (persienner i fönstren) rama in fönstret med denna växande klättrare. Verkar funka bra då det växer så det knakar. Superkul för henne att följa växtens framfart. Och lära sig vattna och hålla vid liv. Jag är då inget föredöme vad det gäller detta…

Planterade bönorna i krukor med blompinnar nerstuckna bredvid bönan för den att klättra på. Den behövde dock lite extra stöd så jag band upp den på vissa ställen med blomsterståltråd. Ska bli spännande att se hur den utvecklas över våren och sommaren. Sen tackar den nog för sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.