Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

4 mars, 2017

Mörkt hos mig. Hemmet i det vackraste ljuset

En lördagseftermiddag i mars. Ljuset håller på att ta slut utanför fönstret. Strax tänder jag lamporna inne. Detta ljus lockar mig så. Tog några snabba med mobilen innan ljuset försvann helt.

funkis_helena_lyth

Tycker det vänliga funkishuset gör sig så bra i detta tillåtande ljus. De stora fönstren släpper in så mycket ljus i vanliga fall och varenda dammråtta eller skavank syns allt för väl. Nu lugnar allt ner sig rummen liksom vilar.

funkis_helena_lyth

funkis_helena_lyth

Vardagsrummet som har stora fönster är platsen där ljuset jobbar sig in som längst. Den där hatälskade soffan jag skrev om igår med en liten hostig 3-åring djupt försjunken i iPad och lördagsgodispåsen.

funkis_helena_lyth

Och i köket är jag så kär i detta ljus. Det är då jag tar de bästa bilderna. Blir så där dramatiskt och grafiskt jag vill ha det.

Ja, och så här ser min “fotostudio” ut. Bjuder på en liten behind the scenes. Köksbordet har så många funktioner och arbetsuppgifter så om jag skulle ta priset jag betalade för det och delar på de gånger jag använt det är vi nu nere på halvören. Bra investering!

Snart ska jag och de två små rulla chokladbollar. Det blir en lugn kväll. Hostig son å trött morsa kommer nog dra ner tempot på en väldans pigg dotter. Ser framför mig hur hon står och dansar framför Melodifestivalens Andra chansen och vi andra är på väg att somna… Men ostbricka blir det i alla fall. Mammans lördagsgodis!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.