Inlägg samarbete med Apoteket Hjärtat
Välkomna till kalenderlucka 17 som är fylld med godsaker till jul.
På jul äter vi verkligen allt i hela kostcirkeln och smakerna skiftar hej vilt. Men gemensamt är det att allt smakar gott. Här i dagens lucka finns också en rätt spridd samling smaker som kan passa i julstöket.
Vinn julsmaker och gotta
Vinn detta kit av julgott från Apoteket Hjärtat. För att vara med och tävla behöver du svara på frågorna i kommentarsfältet nedan senast i dag söndag 17/12 kl 23.59.
1. Från vilket land kommer Apotek Hjärtats saffran?
3. Vilken är den godaste julsmaken och varför?
Vinstens värdet är 158 kr. Vinnaren utses av jury och kan ej överklagas. Vinnaren meddelas på mejl från Apoteket Hjärtat.
LYCKA TILL!
Hej!
1. Spanien.
2. Saffran brukar göra ett vetebröd med bl a saffran och vit choklad och glasera med lite florsockerglasyr. Julgodis då gäller knäck.
God jul!
1. Spanien
2. Saffran är för mig endast förknippat med jul.
1. Spanien
2. Vört, inget jag äter vid någon annan tid på året än just til jul.
1, Spanien
2. Saffran är för mig den godaste julsmaken. Så gott med nybakade välsmakande och väldoftande lussekatter! Något att längta efter lagom till första advent varje år!
1. Spanien
2. Jag måste nog vara lite tråkig och svara saffran jag med 🙂 Älskar saffran, det passar både till sött och salt. När det inte är jul använder jag det i fiskgryta bland annat. Och i juletid i lussebullar förstås, och sen gör jag indisk kulfi-glass ibland. På andra plats kommer kanel. Den underbara doften när man gör pepparkakssmet. Glögg med en ton av kanel. Mums!
1. Från vilket land kommer Apotek Hjärtats saffran?
Spanien
3. Vilken är den godaste julsmaken och varför?
marsipan/mandelmassa alltså mandel. En gång har jag smakat färsk mandel direkt plockad från trädet. Det var i Jordanien och det var svårt att få själva det ätbara – men åh så gott!
1. Spanien
2. Clementin är min favoritsmak (och doft!) i jul. Älskar det sötsyrliga och friska som kompletterar julens andra kryddiga toner.
1 Från Spanien.
2.Saffran är den godaste och viktigaste julsmaken. Jag är nämligen helt tokig i lussekatter och smygköper tom så familjen inte märker att jag frossar ?
På A svarar jag Spanien och på B säger jag nejlika.
För det är något med den smaken som bara går igen i maten under julen. T.ex. det där tricket att slänga ner några nejlikor när du steker körv – alltså hello lifehack – så nejlika! =)
1: Spanien
2: Saffran är för mig starkt förknippat med jul. För visst kan jag längta efter lussekatter och saffranskakor under resten av året. Men det skulle kännas fel att baka något med saffran i när det inte är juletid.
1. Spanien
2. Saffran smakar och doftar verkligen jul, är så gott och passar till mer än bara bullar 🙂
1.Spanien
2. Juldoften och julsmaken för mig är när den senapsgriljerade julskinkan tas ur ugnen och
jag skär en skiva av den varma skinkan som jag lägger på en skiva vörtbröd och brer på en god grovkornig senap. Då är julens många smaker och dofter förenade i årets första och godaste julsmörgås. Detta inträffar kvällen före julafton. Då är det JUL igen!
1. Spanien
2. Saffran, för smaken doften och färgens skull. Mångsidig, går att baka, förrätt, varmrätt och dessert med.
1. Spanien!
2.
Saffran är helt klart den godaste smaken
både i bakverk och som krydda i maten!
En alldeles fantastisk ingrediens
som förutom att bidra till intelligens,
skänker njutning och skönare sömn
så jag mumsar gärna en saffransdröm!
1) Spanien
2) Den smak jag mest förknippar med jul är grilljerad julskinka på vörtbröd, då jag endast äter detta i juletid.
1. Spanien
2. Vilken smak som förknippas med jul? Åh, det är så många olika. Till middagsbordet är det den rökta böcklingen med hackade äpplen och lök. När det gäller det söta så är det polkagrisar. Och när det gäller dekoration så är det kryddnejlika och julgran.
1. Spanien
2. Saffran; älskar smaken S Å mycket (och doften o färgen!) i framför allt lussekatter & bullar men även i maträtter mm.