Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

2 februari, 2021

Var fjärilen ett besök från andra sidan?

I veckan blev jag rejält överraskad i köket. Från ingenstans fladdrade en fjäril upp på mig. En citronfjäril for runt som om det var högsommar och att den förvirrat sig in genom ett öppet fönster.

Jag förstod snabbt att den måste ha vaknat till liv från nån dvala i husets vrår men förstod ändå inte. Blev verkligen överraskad.

Den for runt i köket, satte sig under köksfläkten och var så vacker. Jag filmade och la upp på instagram. “Du har fått besök av någon från andra sidan!” var det en som då sa. Det är något jag aldrig har hört. Skulle fjärilar vara hälsningar från avlidna släktingar, vänner eller nån annan som vill mig något?

Vid en snabb Googling så stod det klart, detta är det tydligen många som tror på.

Jag är en sådan person som gärna VILL tro på sånt för att det skulle kännas så fint att veta att de innan mig, de man har sitt liv att tacka för och man inte längre har hos sig – att de på något sätt ser mig. Jag tror ju på ödet (för många saker som skett pga tillfälligheter i rad för att inte tro på det) så varför inte detta? Samtidigt – hur då? Kan man, vågar man tro på sånt här? Gör du det???

Dagen efter var den kvar och satt och kikade ut genom fönstret.

Ja, nu svamlar jag men den lilla fjärilen döpte vi till Berit och hon bor nu i en stor burk med frukt och sockervatten för det har äldste sonen lärt sig att man ska. Och ja, burken står i hans rum. Han har adopterat Berit. Vi hoppas hon trivs och att vi kan släppa ut henne när det inte är -17 ute.

Comments (2)

 • Hej!
  Så fint skrivet inlägg!☺️
  Jag hittade din blogg när jag googlade vad det betyder att få besök av en fjäril
  Detta fick jag idag!☺️ Det är andra gången som jag har fått besök av en likadan fjäril
  Den första gången som jag fick besök så kröp den under sängen och försvann kanske var jag trött, kanske var det någon påhälsning från andra sidan jag har då iallafall tänkt på min gammelfarmor varje gång.
  När slöjan mellan våran värld och “den andra sidan” nu är så tunn runt allhelgona så är det inte konstigt att jag fick ett nytt besök.☺️
  Detta är så spännande och jag är glad att jag hittade ditt inlägg, det var lite svårt att hitta folk som har varit med om något liknande, jag hittade mest spekulationer och “fakta”.
  Jag vet att ditt inlägg skrevs för ett år sedan men nog måste jag få kommentera ändå☺️

  Ha en bra allhelgona!

 • Hej! Va intressant att läsa om era upplevelser. Jag va med om en lite märklig sak i dag..satt ute å käkade lunch, hade en pizza slice i min hand. En fjäril kom å satte sig på den, en liten stund..flög sedan iväg. Tänkar varje gång jag möter/ser en fjäril på min älskade mamma Bibbi, som lämnade oss hastigt o med sån fruktansvärd saknad sorg. Vad tror ni?
  Kram A🙏❤️🦋

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.