Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

26 juni, 2018

Loppisresa & roadtrip i Södermanland

Äntligen blev den av – en efterlängtad roadtrip med en massa loppisbesök.

Tillsammans med 3 kära gamla vänner skulle vi nu ta en helg på landet och kombinera samtal, god mat och lugnet med en massa loppisar. Det är ju det bästa när man är goda vänner och även delar samma galna förtjusning i  att besöka loppis efter loppis.

På fredagen styrde vi kosan mot Södermanland och laddade bilden med en massa gott att äta och dricka. Alla lämnade vi vardag och småbarnskaos för en helg. En minisemester.

När man inte orkar eller har tid att fixa den där middagen men ändå inte vill tulla på kvalitet; plockmiddag! Capresesallad, rödbetor med chevre, kallskuret, ostar.

Och vad är somrigare och mer semstrigt än aperolspritser? Aperol med cava och fruktsoda. Perfekt!

Här satt vi och helt glömde bort tiden. Solen går ju inte ner och blir mörkt så det är så svårt att ha koll på klockan. Och så vare det ju så spännande att sitta här för det kom både kronhjortar och vildsvin nere på fältet framför oss.

Och proffset i gruppen hade gjort smuldeg och tagit med så det var bara att plocka rabarber från trädgården och göra en paj.

Hur kommer det sig att när man äntligen får sova ut så går det inte? Småbarnsföräldrar verkar ha störd sömnrytm som sitter djupt. Ja ja, bäst att ta vara på morgonen då!

Frukost under ett fantastisk äppelträd med Ring så spelar vi och Melodikrysset. Något vi alla också delar – lösa krysset varje lördag.

På en roadtrip behöver man bränsle, inte bara i bilen utan även i magen. Dags att göra picknickmackor.

Min bästa picknickmacka som ni läst om förut. Vill du veta innehållet?, läs då HÄR.

Korgen laddad, kvinnorna taggade. Nu kör vi!

Första stoppet var ett himmelrike för loppisälskare. En hel, gigantisk lada med fantastiska ting, som en tidsresa.

Rustik Gårdsbutik och loppis är helt klart värt ett besök. Så mycket härligt att se, både i butiken med nytt och i ladan med gammalt.

Sedan vidare till Kalle i backen. En lite mer ordnad butik och med det också en kraftigare prislapp men en väldigt välsorterad butik.

Vi skulle till Keckes men det var stängt, kanske du har bättre tur?

Vidare till Ängby Gård som hade öppet lite till så vi hann göra fina fynd där ändå. Djur, gårdsbutik, lekplats, café och stor loppis. Underbart!

Matdags. All mat smakar bäst utomhus, och allra bäst är den om den är så där härligt packad i en korg.

Med fina fynd vände vi hem till stugan igen. Nu skulle det grillas.

Jag är inte mycket för gasolgrillar – kolgrill är min grej. Kanske att det är scouten i mig som gillar att göra upp eld.

Sommargrill när det är som bäst.

Grillade persikor med grädde, sås gjord på grädde, muscovadosocker och vanilj och så galet goda honungsrostade mandlar med flingsalt. Sommarens efterrätt!

Det långa, släpande kvällsljuset. Som jag kommer minnas denna varma första del av sommar.

Nästa dag var lite mulen så en snabb promenad i området och vi kom tillbaka precis i tid innan regnet föll.

Min sommarstil 2018: fluffig byxa och skjorta. Lite Annie Hall kan tyckas, eller hur?!

På vägen hem stannade vi på Refurn i Nyköping. Grattis till alla er som ha ett sommarställe i närheten av Nyköping att fylla av vackra ting. Här hittar ni dem! Jag fick med mig två glasskålar. Kunde ha fått med mig så mycket mer.

Vi sa att vi nu skulle göra denna resa till en årlig tur och till nästa gång kan jag säga att jag måste ha lättare packning så jag kan få med mig alla fina saker jag nu inte klarade med. Får visa senare vad jag hittade och så klart ska jag tipsa om vad du ska leta efter. Det brukar jag ju göra och det har jag förstått varit uppskattat.

Nu fortsätter loppisssommaren!

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.