Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

7 september, 2023

När man gör allt men ändå inget

Oj vad denna torsdag rusade iväg. Jag hade avsatt hela dagen till administration och som alltid när jag ska göra det som jag tycker är det absolut tråkigaste på jorden – admin, så är jag så seg ur startblocken.

Jag sätter igång diskmaskinen, viker tvätten, puffar kuddar, bäddar alla sängar väldigt omsorgsfullt, skurar ur diskhon… gör väldigt många saker som inte alls är viktiga bara för att det där som jag bör göra är så tradigt.

Jag minns hur jag i barndomshemmet städade varenda cm av mitt rum, vek hela garderoben innan jag kunde sätta mig med plugget till matteprovet. Jag var tvungen att liksom städa mig ren för att kunna ha 100% fokus. Säkert något syndrom för detta ha ha.

Så jag kbt-ar mig med min allra mysigaste spellista, tänder ljus, brygger nytt kaffe, lockar med mig katten och sätter mig i matrummet istället för i arbetsrummet. Nu finns det ingen återvändo. Fakturor ska betalas, fakturor ska skickas, mejl ska svaras på (och börja varje mejl med ursäkta sent svar), planera jobb, och kors i taket, vara proaktiv. Ja men faktiskt, det är rätt lugnt nu, vilket egentligen borde stressa mig, så det finns tid att tänka längre än en vecka taget.

Men som sagt, det är rätt lugnt och av vad jag förstått så är det många som har det så nu. Den där långkonjunkturen som det pratats om länge har landat i marknadsföringsbudgetarna och det dras åt.

Men även om det är rätt lugnt på uppdragsfronten finns det ju alltid att göra som sagt och vips var klockan över 17 och jag hade en halvtimma på mig att göra middag till barnen för det var ju föräldramöte i skolan idag. Hur kunde dagen gå så fort? Jag skulle ju bara rensa mejlen…

Jag hann till föräldramötet precis men det är ett gissel med tre barn när skolan väljer att ha möte för alla klasser samtidigt och vi är “bara” två föräldrar. När kloningsutvecklingen fortfarande inte löst detta få vi prioritera. Dotter börjar 7.an och lillkillen börjar 4.an så nya stadier får prioriteras medan äldste fortsätter i gamla spår i åttan.

Så med detta rätt innehållslösa inlägg säger jag god kväll och nya fruktsamma tag i morgon. Då ska jag på drejkurs minsann!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.