Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

6 mars, 2019

Nu har vi fått våra tågluffarkort – interrail pass

Hurra, första steget mot vår tågluff i Europa har tagits för våra Interrailpass har kommit.

Nu drömmer vi oss bort, dyker ner i guideböcker, kollar sajter och skriver listor med vad vi vill göra i Paris och Berlin. Vi kommer också bo i Hamburg och Köpenhamn under vår resa men det är snabba övernattningar och knappt att vi kommer se något av dessa städer så där lägger vi inte någon planering just nu.

Gamla böcker blandat med nya. Som min man sa; De klassiska restaurangerna i Paris med över hundra år på nacken gäller nog fortfarande så gamla guideböcker funkar ju ännu.

Jag som inte tågluffat förut har inte helt varit med på hur detta med tågluff och Interrail funkar men jag hakar bara på maken som kan detta sedan tidigare.

Vi har bokat våra interrailpass HÄR och nu kom våra 5 pass, ett för varje familjemedlem. Det är något med att hålla en äkta biljett i handen ändå. Visst är det smidigt med appar och bokningsnummer men en pappersbiljett med en massa siffror på är ju ändå något mer.

Biljetten sitter klamrad på en Travel Diary där vi själva ska skriva in våra tågresor. För kortet är helt öppet så du kan köra en hop on, hop off egentligen. Men vi som är en familj med tre små barn vill ju ha lite koll och planering så vi har kollat upp tågavgångar för hela vår resa och bokat sittplatser. Och då också bokat hotell så klart.

Sittplatsbokningen funkar si som så att man kontaktar Interrail (kolla HÄR) med sin bokning och de ringer upp för att gå igenom resan och boka platser. Väldigt gulligt tycker jag. Som att vi har en rese-coach, en personlig reseledare på distans.

Vår planerade tågluff i Europa

Vår tripp blir Stockholm – Hamburg (1 natt), Hamburg – Paris (3 nätter), Paris – Berlin (4 nätter), Berlin – Köpenhamn (1 natt), Köpenhamn – Stockholm (målgång).

Rätt intensivt och härligt blir det nog. Våra barn har båtluffat i Grekland två somrar så detta med att luffa, konka väskor och möta nya ställen vet vi att de klarar av med den äran.

Resa och boende klara så nu ska vi planera museum, matställen och promenader. Det vi dock bestämt är att inte vara för planerade och nästan mest strosa och känna att vi är i just dessa städer. Mer myller i mysiga kvarter än flådiga museum.

Och TACK snälla för alla fantastiska tips jag fått av er läsare här, på min facebook-sida och mitt instagram. Så otroligt snällt och generöst av er. Har ju tips för att vara borta i en månad. Får bli fler resor.

Återkommer med mer info från planeringen av vår tågluff. Sprudlar så mycket nu!

Comments (1)

  • Vilken kul grej och helt i linje med ditt miljötänk. Jag som bygger och utvecklar tåg tycker att det är så kul med att tågen ligger så rätt i tiden. Ha så kul på er resa. Hälsningar Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.