Följ mig:
Maträtter Restaurang- & cafébesök

Vegankurs i arla morgonstund på The Plant med Maximilian Lundin

3 februari, 2016

Veckan kickstartade i måndags genom att både gå upp i arla morgonstund och genom att få matnyttig och viktig utbildning i raketfart.

I köpcentret Ringen vid Skanstull har ett mycket spännande restaurangkoncept öppnat. Det är ett stort food court, Teatern, med flertalet olika restauranger varav en är The Plant. Det är en helt ekologisk och veganska fast foodrestaurang, faktiskt Sveriges första.

Bakom restaurangen ligger kocken Maximilian Lundin. En stjärnkock som med stor övertygelse och med egna erfarenheter har tagit beslutet om att bli vegan. Att restaurangen The Plant är vegansk är bara en bonus. Det ska vara en restaurang som levererar riktigt god mat och med grym service. Sen att det råkar vara utan animaliska inslag ska inte spela någon roll.

Nu var det alltså ett frukostevent där vi var några inbjudna på att lära oss mer om vegansk mat. Men vi fick slita för mödan genom att laga själva. Mitt uppdrag var en pastej gjord på grillade auberginer. Bredvid mig stod bästa Helena och slet med en matberedare som var allt annat än samarbetsvillig. Men hon fick till en grym pesto i alla fall. Bra jobbat. Och tänk att matlagning kan ge så mycket skratt!!!

Och här sliter jag med pastejen. Bra att ha sin härliga kollega nära som kan fota mig in action 🙂

Food courten heter alltså Teatern och det märks tydligt i inredningen. Man sitter som i en amfiteater, på trappsteg. Riktigt läckert och snyggt.

Och vad blev vårt slutresultat? En grymt god fruksotmacka med pastej gjord av grillad aubergine, pesto gjord på dill, pumpakärnor, solrosfrön plus en frisk sallad av vitkål och broccoli bl.a. och att dricka blev det en härlig smoothie gjord på svartkål, äpple, ingefära och en massa mer. Recepten kommer vi få senare så då ska jag nog kunna förmedla dem vidare.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Close