Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

30 maj, 2019

Inspirerad av Ett Hem

Måste få dela med mig av det jag fick se på Ett Hem. En sådan inspirerande miljö vill man ha bevarad på bild för att återvända till och just inspireras av.

I Stockholms mest hemliga kvarter, Lärkstaden, och bakom en än mer hemlig dörr ligger då detta hotell som blivit så omtalat.

Så fort man kliver in möts du av en underbar lite trädgård. Dagen jag var där var en regnig och grå dag och med den här trädgården kändes det verkligen som om jag färdats till London.

Den här trädgården är skapad av Ulf Nordfjäll. Vill du veta er om honom och trädgården ska du lyssna på när han är med i Inredningspodden HÄR.

Gamla träd som får stammas är så ljuvligt. Själv kapade vi gamla syrener här hemma fötvå år sedan och nu är det en fin ny häck där. De gamla med långa stammar kändes inte roliga.

Men så här, ett ensamt träd är ju drömmen.

Älskar planteringar i lådor, krukor, kärl osv. Även om man inte har en gräsmatta kan man ändå få en massa blommor. Detta är helt klart sätt jag gillar, passa bra när man inte vill påta i jorden hela tiden.

Och grusade ytor, det är så fint. Påminner om en grusgång jag hade om somrarna när jag var barn så det finns något väldigt somrigt över det för mig.

Sedan kliva in  och där fortsätter inspirationen.

Ett Hem är inrett av Ilse Crawford och som hon säger; ett hem utanför hemmet.

Här är det inga papperservetter eller frottébitar utan broderade linneservetter inne på damrummet. Lyx och genomtänkt hela vägen.

Och det som får mig att gå helt i spinn är växthuset eller vinterträdgården. Det är väl min största dröm att någon gång ha.

Ja, oj oj! Så mycket vackert. Jag är så inspirerad och drömma får man väl?

Comments (1)

  • Åh kan du inte skriva mer om syrenen som ni kapat? Har också en alldeles för hög syrén med bara kala stammar, men hur o var vågar man kapa liksom?
    Tack för inspirerande läsning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.