Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

22 juni, 2019

Loppistips att hålla reda på i Nyhetsmorgon 10:35

God morgon! Nu är jag på väg till Nyhetsmorgon fulladdad med loppisfynd för jag ska ge mina bästa loppistips kl 10.35. Hoppas det kan ge lite inspiration för sommarens härliga loppmarknader och second hand-köp. Häng gärna med mig på Instagram och i Stories bakom kulisserna i tv-huset.

Här kommer lite av det jag tänkte få med. Inte säkert att det gör det då det är direktsändning och typ allt kan ske.

Loppistips att hålla reda

• Bestäm dig innan vad du ska leta efter

Det kan vara så att man hamnar på en stor marknad, en sådan där loppis som en idrottsförening dragit samman och en hel fotbollsplan förvandlats till en stor loppis. Det är lätt att då falla både det ena och det andra men blev det verkligen fynd då? Bättre att fokuset på vad du faktiskt är i behov av och du samlar på.

• Bara fyndpris om fyndet används

Saken du fann var till fyndpris men om du inte kommer använda den eller egentligen hade behov av den så var det pengar i sjön oavsett hur lite pengar det är. Tänk alla “men den kostade ju bara 20 kronor-saker” du har. Tänk om alla dessa 20-or kunnat blivit något du verkligen ville ha.

• Cash is king

Jag älskar swish – det underlättar så i ens vardag men jag har varit med om att appen kraschar när det är många som använder den samtidigt. Som på Valborg senast. Då står man där och det blev inga blommiga assietter denna gång. Men med växlade pengar i små valörer är du alltid redo. Och det är dessutom så mycket bättre prutmöjlighet med pengar. “Jag har bara en 20 så jag betalar bara 20 kronor för den”. Sådant kan man inte säga med swish. Just saying…

• Kvalitetstyger

Tänk alltid kvalitet. Jag har hittat sådana ljuvliga ting i den bästa kvaliteten på loppisar till brakpriser. Just på loppisar kan du finna grova, slittåliga kökshanddukar som skulle kostat skjortan om de var nyproducerade och i butik nu. Dessutom är dessa kökshanddukar tvättade både en och två gånger så de har bättre uppsugningsförmåga än de nya. Och samma sak med fina örngott. Tycker överlag att tygavdelningarna inte får så mycket uppskattning av loppisbesökare. Älskar mina gamla örngott med knytband, spets och broderade monogram. Som att lägga huvudet på en sommartorpskudde varje dag.

• Udda blir jämnt

Jag skulle vilja slå ett slag för glastallriken. En glasassiett kan användas till förrätt, efterrätt, snacks eller undertallrik till en blomma – ja det mesta.och på loppisar får du dem för en riktigt billig penning. Och det finurliga är att du inte måste hitta 12 matchande assietter utan det är verkligen fint när flera udda ger en helhet. Samma material i ungefär samma storlek ger en ändå en helhet. Samma sak med tex blå/vitt porslin eller små blommiga koppar. Flertalet i samma färg/liknande mönster men ändå olika ger en grupp.

• Rotting

Nej rottingtrenden är verkligen inte över. Och det kanske är sista chansen du har att göra rottingfynd innan priserna på gamla rottingmöbler drar iväg. Allt i rotting är bra – så roffa åt dig rotting när du ser den.

• Lär dig historia

Det finns så många saker som ligger på bordet på loppmarknaden eller på hyllorna i second handbutiken som många inte vet vad det är. Skrivit tidigare om träspatlarna tex som är meningen att rulla smörkulor med. Helt fenomenala men om man inte vet det går man ju förbi dem på loppisen.

Ja, vi får väl se om jag hann med dessa i rutan eller hur det nu blev.

Har du några fler loppistips? Dela gärna med dig i en kommentar.

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.