Följ mig:
Kalas & Dukning Trädgård | Uteplats

Skapa ett flaggspel av servetter & andra tips

30 juni, 2019

God morgon, här kommer ett skepp lastat med flaggspel av servetter. När du läser detta så är jag i TV4-huset och förbereder två inslag i Nyhetsmorgon med tips för trädgårdsfester. Ett helt lass med härlig festattiraljer fick åka med i taxin som kom 06.50. Tur man är morgonpigg. Första inslaget ska vara 09.50 – hoppas du är med mig då! Häng med mig bakom kulisserna på mitt Instagram; @helenalyth.se

Jag har skrivit om många av mina tips tidigare här på bloggen och samlat de flesta i ett matnyttigt inlägg som du kan läsa HÄR. Sedan har du tipset om att skapa stora isfat för dryck HÄR som jag också ska ha med i sändningen.

Något som jag däremot inte har fokuserat på är flaggspelet du lättast själv.

Enkelt & snabbfixat flaggspel av servetter

Ja, jag tror nog ändå detta är den mest snabbfixade festdekorationen du kan göra. Dessutom en festdekoration som faktiskt tar för sig vilket just är viktigt på en utomhusfest där det annars kan bli svårdekorerat.

Så enkelt; vik servetten rätt över från en hörna till den andra över en lina eller tråd som du spänner upp där du önskar ha ditt flaggspel. Fäster med ett litet gem på mitten så servetten låses över linan/tråden.

Fint att blanda olika servetter så det blir olika mönster och färger eller så håller man sig till en färgskala för ett mer enhetligt flaggspel.

Och sedan när festen är över får vimplarna tillbaka jobbet som just servetter.

Hoppas du nu blev inspirerad och tyckte om detta. Och personligen hoppas jag att sändningen gick bra. Ska försöka få klippet och lägga upp här på bloggen också.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Joanna-livet med Aspergers syndrom och Bipolär sjukdom typ 2 30 juni, 2019 at 18:33

  Så smart och fint:)

  • Svara Helena Lyth 1 juli, 2019 at 19:50

   Tack söta rara Johanna! Vad kul att det gillas.
   Önskar dig en festliga och fin sommar.

   Kram
   Helena

 • Svara Sofia S 1 juli, 2019 at 09:47

  Listigt och fint! Tack för tips hälsar annan Brommabo.

  • Svara Helena Lyth 1 juli, 2019 at 19:49

   Hej granne! 🙂 Vad kul att höra att det gillas. Gör mig så glad.
   Hoppas du får en sommar fylld av trädgårdsfester.

   Kram
   Helena

 • Svara Sofia 1 juli, 2019 at 18:22

  Tack för alla fantastiska tips! Det här ska jag pröva framöver.

  • Svara Helena Lyth 1 juli, 2019 at 19:48

   Och tack till dig Sofia för din fina hälsning!
   Vad kul att höra. Hoppas du får en sommar fylld av härliga trädgårdsfester.

   Kram!

  Lämna en kommentar

  Close