Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

13 februari, 2020

Firade stort på restaurang Etoile – en riktig stjärna

Restaurang Etoile – kan vara bland de häftigaste resturangupplevelserna jag haft i Stockholm.

Jag och maken tog en vardagskväll med barnvakt och firade vår bröllopsdag. Sedan länge hade vi en bokning på Restaurang Etoile och lär bli svårt att få bord fram över för dagen efter vi var där blev Etolie nominerad till DNs reataurangpris Gulddraken. Så välförtjänt. Hoppas det blir vinst.

Restaurang Etoile – en riktig stjärna

Jag har inte varit på massa avsmakningsrestaruanger men det är något väldigt häftigt att slå sig ner vid ett bord och sedan bara bli serverad rätt efter rätt som restaurangen bestämt och jobbat fram. Här blev det hela 24 stycken.

Först ut var det afternoon tea. Vackert porslin med tekanna och små bakelser på våningsfat. Fast det var det ju inte! Det var en helt gudomlig svampbuljong med galet smakrika små snittar med delikatesser som bla anklever.

Ja, det var 24 rätter men alla var små. Små som munsbitar men som smakfyrverkerier. Magiskt gott och varje servering var som ett skådespel.

I ett litet rum på Norra Stationsgatan finns det plats för 20 gäster och det är endast en sittning på en kväll så det är en väldigt intim middag. Så ovanligt idag och här är det personlighet och kärlek till mat som fyller varenda kvadratmeter.

Iskallt och supergott. Och så himla häftigt.

Och här. En rätt som hette Tomatsoppa. På detta hav av körsbärstomater fick man leta upp en kula som var gjord av rödfärgad vitchoklad som var fylld med bloody Mary. Så galet rolig rätt och vem hade kunnat tro att vitchoklad och tomatjuice fungerade så härligt tillsammans.

Den här rätten hette skog. Som du förstår var varje rätt en upplevelse på ett fat.

Eller vad sägs om denna? En tom kah gai som glass!!! Jo jag lovar, det var helt underbart.

Små friterade pannkakstacos till dessert. Ja jag bara dör av ljuvligheterna. Måste boka bord igen. Hoppas det går för ryktet går om att en Guide Michelin stjärna kan landa på Etolie på måndag. Passande då Etioli betyder stjärna. Håller tummarna!!!

Comments (5)

  • Kan bara instämma – helt fantastiskt✨ Och inte sådär, ursäkta, sk-tnödigt (f’låt pretentiöst) som så många andra avsmakningsmenyer är – inget krångel, inga strån i kors som ska utgöra en delikatess utan bara fantastiskt gott! spännande! fantasifullt! och rysligt trevligt!
    Grattis i efterskott på bröllopsdagen♥️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.