Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

18 maj, 2019

Tropical Islands utanför Berlin. Det mest otroliga utflyktsmålet

Vår sista dag i Berlin åkte vi hela vägen till tropikerna. Fast det låg bara en timma utanför stan. Tropical Islands är nog bland det mest knasiga, spektakulära och häftiga jag upplevt. Ett utflyktsmål som är något helt utöver det vanliga.

Jag ställde en fråga här på bloggen och mitt Instagram om tips inför vår tågluff och det  rasade in tips från er (läs allihop HÄR). Ett var just Tropical Islands.

Då vi skulle få tre hela dagar i Berlin så hade vi helt klart tiden att liksom lämna stan för en dag, annars vill jag gärna uppleva staden jag reser till så mycket som möjligt.

Vi tog tåget från station Fredrichstraße och åkte en timma.

“Men , vad är det där? Vad är det för rymdstation??”

Tropical Islands

Helt plötsligt ser vi en stor metallbyggnad utanför fönstret. Som om vi färdats ända till månen och vi är på väg till en rymdstation där de få rester av jordens civilisation kan överleva. Ja, lite så for mina tankar. Har du sett filmen Wall-E? Så kände jag.

I en gammal zeppelinarhangar har det skapats en tropisk värld. Fick höra att det faktiskt är världens största tropiska regnskog utanför tropikerna, bara en sådan sak.

Framme vid vår hållplats klev vi av tåget och rätt på bussen som tog oss hela vägen fram till entrén.

Utanför bara gapar jag över storleken på denna koloss. Hangaren är 360 meter lång. Ska jämföras med Eiffeltornet som är 300 meter högt.

Och så fort du kliver innanför dörrarna känns vartenda klädesplagg för mycket. Värmen är verkligen tropisk och fuktig.

Nu är Tropical Islands inte bara en tropisk regnskog utan det är kanske främst en vattenvärld med flertalet bassänger, vattenrutschbanor, vattenfall, pooler och lekplatser med vatten.

Sedan är det även ett hotell, ett nöjespalats med allt. Man kan bo på flertalet sätt; i mexikanska haciendor, thailändska strandhyddor, tält på sandstrand mm. Det är som flera olika kulturer samlas på ett ställe och allt är möjligt.

Du slussas in i en välkomsthall där du checkar in. Vi hade bokat våra platser bara två dagar innan. Det vi insåg att vi inte skulle hinna med på en dag var SPA-avdelningen. Den är omtalad och rekommenderad. Nästa gång måste jag testa det.

Där små hyddorna där uppe, det är hotellrum.

Här finns det att göra! Bada, leka, upptäcka, få ansiktsmålning, köra gokart och åka luftballong mm mm.

Sedan finns det även en utomhusanläggning du går genom en sluss för att komma till. Två pooler och rutschbanor.

  

Och så finns det en stadsgata med restauranger och butiker. Det tar ett tag att vänja sig vid att alla är så lättklädda.

Då det liksom är hela världen här på ett litet ställe finns så klart också mat från hela världen här. Eller nja, det var väl inte direkt kåldolmar och renskav men du fattar. Asiatiskt, italienskt, amerikanskt, mexikanskt osv.

Vi tog oss an den thailändska buffén och det var supergott. Såg fräscht ut och var verkligen det. Och vi blippade våra armband när vi betalade.

Det finns mängder av solstolar, tydligen är fönstren gjorda av ett material som släpper igenom solstrålarna så du kan sola. Det märktes på vissa badgäster som var knallröda på ryggarna.

Men det roliga är hur solstolarna var liksom paxade med handdukar. Men knappt någon låg där.

Sandstrand inomhus? Javisst. Och bra i nivåer för de mindre barnen så de inte helt plötsligt hamnar längre ut. Men poolen har inget djup utan du bottnar överallt.

Något som också upplevdes främmande (utöver all tropik) var omklädesrummet. Vi fick armband när vi klev in med ett digitalt lås för våra klädskåp samt att det var ett betalkort som vi laddat med innan. Så varken nycklar eller pengar behöver man ha med in i tropikerna. Men, omklädesrummet är unisex. Som ett gigantisk rum med hela kvarter av klädskåp. Små hytter som man kan byta om i finns men det var inte så nog med det tyckte vissa.

Jag och dottern tog en promenad i regnskogen. Vi hade inga badskor med oss så här travade vi runt barfota och endast iförda bikini. Väldigt speciellt.

Som sagt, en hel regnskog.

När vi var nästintill uppluckrade av allt badande vände vi hemåt igen. Men på Tropical Islands skulle festen fortsätta. Tydligen är det shower på kvällarna. Byter folk om då till kläder eller fortsätter de med sina bakläder?

Väl inne i stan började det mörkna och vi var hungriga. Dags att hitta restaurang.

Dicke Wirtin

Nu ville vi komma tillbaka på riktigt till Berlin och den tyska matkulturen så vi kände starkt att det var tysk husmanskost vi ville ha. Och det var ju sista kvällen i Berlin!

Nära vårt hotell ligger Dicke Wirtin som skulle ge oss allt det vi önskade.

Dicke Wirtin betyder den tjocka värdinnan. Och här är hon! Hon ser rätt sur ut faktiskt men på detta ställe var det allt annat än sura miner. Vi fick plats fast det egentligen inte fanns bord. Några gäster fick flytta på sig och vips fick vi ett eget bord. Så snällt.

Här jobbar de med maximalism!

Och som alltid, barnen fick ritpapper. Ja, faktiskt en egen barnmeny som också var ritpapper.

Närodlad, nyskördad vit sparris med hollandaise. Ja tack!

Så pass, skådespelaren Marika Lagercrantz har varit här tydligen.

Sedan var vi mätta, trötta och väldigt rena. Och redo för att gå till hotellet. Packa ihop våra ryggsäckar för tidigt nästa morgon så skulle vi vidare. Till Köpenhamn!

Tidigare inlägg, tågluffa med barn:
Stockholm – Hamburg
Hamburg – Paris
Paris dag 1
Paris dag 2
Paris – Berlin
Berlin dag 1
Berlin dag 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.