Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

17 februari, 2020

Vår alla hjärtans dag-middag på rester

Hoppas din helg var fin och att din fredag var extra hjärtlig. Här kommer ett gäng bilder från vår fredag. Inga stora saker faktiskt utan fokus lades på att vara tillsammans och bara göra något utöver det vanliga. Som att äta lyxig mat, duka fint och lägga en flaska bubbel i kylen.

Men! Samtidigt så åt vi faktiskt bara rester! Vi hade vid en inventering i frys och skafferi och väldigt mycket hade vi här hemma så målet var att använda det vi hade så långt det gick. Det gick bra.

Blommorna till dukningen hade jag använt för en jobbplåtning så då kan man ju se de också som något jag redan hade. Servetterna gjorde jag som hjärtan jag tidigare visat HÄR.

I all sin enkelhet väldigt fint.

Då satte vi gång i köket. Maken skapar den godaste skaldjursbuljongen redan på torsdagskvällen. Han hade smart nog sparat alla skal från julafton när vi åt havskräftor. De fick nu bli basen till buljongen. Samt blev det även kräftstjärtar över så de skulle nu tinas och få läggas i soppan vi skulle nu ha till middag. Allt som behövdes adderas var grädde.

Vi är en fredagsmys-galen familj och har väldans många ostar, korvar och skinkor i kylen och nu åkte allt fram. det jag köpte för tillfället var päron. Dippen till grönsakerna var faktiskt kvar från lördagen. Bra framplockat.

Mina tips för den härligaste charkbrickan kan du läsa om HÄR.

Okej då, jag köpte tre röda rosor till maken men det måste man väl på alla hjärtans dag??!!

Förrätten blev musslor som också var kvar från julafton faktiskt. De stektes, lades på en rostad macka och sedan gratinerades allt med ost i ugnen.

Mina hjärtan.

Som sagt; rester är också härligheter.

Skaldjurssoppa på buljong av havskräftsskal sedan kokat med grädde, toppat med kräftstjärtar.

En hjärtlig restfest alltså.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.