Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

24 juni, 2020

Njuter av mina jultallrikar 6 månader innan jul

Njuter av mina jultallrikar är ett annonssamarbete med Julbordsmäklarna

Du som har följt mig länge vet att jag är en sann jultoka men att jag börjar julpyssla och -stöka redan i juni kanske är att ta i? Men det har sina förklaringar. Dels så var jag på en loppisvända förra helgen och hittade flera jultallrikar jag samlar på och så har jag fått det enormt roliga uppdraget att recensera några julbord i vinter ihop med Julbordsmäklarna. Som du förstår så är det ett drömuppdrag och något jag tar seriöst på. Jag kan mina julbord och har höga krav så jag ska vara en riktigt undersökande gäst.

Har nyss ätit midsommarens sill och så klart går mina tankar då till julbordets sillar. Vissa är de samma alla årets månader men några är specifika för jul. Det ska bli så kul att få testa och botanisera bland Stockholms restauranger.

Du som kanske jobbar på företag och ansvarar för julbordsbokningarna vet hur snabbt de går åt kan redan nu gå in på  Julbordsmäklarna och leta bland alla de olika krogarna. Gå på traditionellt, bara mat från havet, modernt, i slottsmiljö, i skärgården eller privat för ett litet sällskap? Allt finns.

Min samling av jultallrikar börjar bli diger. Är uppe i 45 tallrikar nu. Kanske det blir fler i sommar på fler loppisar? När vi har släktträffar här i jultid går alla åt då det är en tallrik till allt det salta och en till det söta per person.

Sen så måste jag ju erkänna att blåvitt porslin faktisk passar året runt. Om man liksom kisar på tallrikarna ser man inte snögubben kanske…

Killarna tänkte inte så mycket på det igår när vi hade saft- och bullfika i trädgården efter fritids.

Ja jag vet, jag är lite knasig men julen är verkligen min favorittid så jag kan inte låta bli att lite inom mig tänka att det idag är ett halvår kvar. Men lovar, först ska vi njuta av sommaren!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.