Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

15 april, 2021

Loppistips! Ostkupan som blev grönsakskupan

Jag vill slå ett slag för glaskupan för alla som jag, som gillar att bygga upp bufféer till helgfrukost eller brunch. Eller till fredagens charkisbricka.

Jag föll för ett enkelt fösäljningsknep i matbutiken. I osthyllan fanns en sådan där färdigpackad ostbricka och denna gång på en rund skärbräda. “Jag gillar ost och jag gillar skärbrädor” tänkte jag och slog till. Klassiskt merförsäljningsknep, jag vet.

Skärbrädan var rund med en skåra och jag tänkte faktiskt redan då att den borde ha en kupa. När jag lite senare hittade en vacker kupa på loppis hoppades jag att den skulle passa till just min bräda. Och ja visst! som om de hörde ihop.

Men nu behövs det inte en perfekt passande brädan för att det ska funka, utan en kupa kan ju användas direkt på stora brädor.

Nu är det ju inte så att vi har ostbrickor här så ofta och jag tyckte synd om kupan. Då utökade jag användningsområdet till grönsaker. Varje helg så ligger det uppskuren tomat, gurka och paprika och blir tråkig på skärbrädan med ost och skinka. Om kupan läggs på håller de sig fräschare längre och det ser himla trevligt ut.

Så med denna långa utläggning vill jag tipsa om att titta på ostkupor på loppis och i välgörenhetsaffärer. De har ju fler användningsområden än bara ost. Och för utomhusfikan är den ju också skydd mot insekter och fåglar. Så ut och jaga kupor nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.