Följ mig:
Blommor & Växter Sommar Sommarpyssel

Bind en liten blomsterkrans som armband

18 juni, 2021

Jag skulle ut och klippa gräsmattan igår men fastnade med alla små bellis-bommor. Eller heter de tusenskönor? Får lite olika förslag. Hur som helst blev jag stående vid blommorna och mindes den krans jag gjorde till dottern för massa år sedan. Då slog det mig att jag kunde göra något liknande, fast som armband.

Jag var bara tvungen att testa och det gick ju hur bra som helst. Kanske att armbandet bara höll över middagen men ändå.

Liten blomsterkrans som armband

Så här gjorde jag: Jag plockade ett antal blommor med långa stjälkar och tog av mitt smala silverarmband för att använda som stomme. Lägger första blomman nära armbandet med den långa stjälken ner. Tar stjälken ett helt varv runt armbandet och sedan låser fast blomman med stjälken runt blommans ”hals”. Fortsätter så och avslutar genom vända på armbandet och binda två stycken åt andra hållet. Trär genom stjälken på tidigare öglor.

Lite fint att pyssla med i gräset om du hamnar på en filt vid midsommar till exempel.

Om du klickar HÄR så kommer du till mitt inlägg med tre olika förslag på hur du kan binda din midsommarkrans. Stora kransar alltså.

Vet inte om bellis räknas som ogräs men de växer som sådana i alla fall. Nu har jag fått hylla den lilla blomman och kan gå igång med gräsklipparen i dag istället. Gissar att de växer upp fortare än kvickt igen redan på lördag, ha ha!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

  • Svara Madeleine 18 juni, 2021 at 08:29

    Min mamma är från Blekinge och har alltid kallat dessa blommor för pyttor. Gulligt!

  • Svara Katarina 22 juni, 2021 at 14:16

    Man kan även använda blommornas egen stjälk som stomme, gör på samma sätt men vik bak stjälken.

  • Lämna en kommentar

    Close