Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

18 juni, 2021

Bind en liten blomsterkrans som armband

Jag skulle ut och klippa gräsmattan igår men fastnade med alla små bellis-bommor. Eller heter de tusenskönor? Får lite olika förslag. Hur som helst blev jag stående vid blommorna och mindes den krans jag gjorde till dottern för massa år sedan. Då slog det mig att jag kunde göra något liknande, fast som armband.

Jag var bara tvungen att testa och det gick ju hur bra som helst. Kanske att armbandet bara höll över middagen men ändå.

Liten blomsterkrans som armband

Så här gjorde jag: Jag plockade ett antal blommor med långa stjälkar och tog av mitt smala silverarmband för att använda som stomme. Lägger första blomman nära armbandet med den långa stjälken ner. Tar stjälken ett helt varv runt armbandet och sedan låser fast blomman med stjälken runt blommans ”hals”. Fortsätter så och avslutar genom vända på armbandet och binda två stycken åt andra hållet. Trär genom stjälken på tidigare öglor.

Lite fint att pyssla med i gräset om du hamnar på en filt vid midsommar till exempel.

Om du klickar HÄR så kommer du till mitt inlägg med tre olika förslag på hur du kan binda din midsommarkrans. Stora kransar alltså.

Vet inte om bellis räknas som ogräs men de växer som sådana i alla fall. Nu har jag fått hylla den lilla blomman och kan gå igång med gräsklipparen i dag istället. Gissar att de växer upp fortare än kvickt igen redan på lördag, ha ha!

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.