Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

16 juni, 2024

Vackraste midsommarblommorna med fakir

Att ha midsommarblommor på bordet är lika självklart som ha gran vid jul. Egentligen krävs det väldigt lite för att sätta den rätta stämningen med blommor på midsommarbordet men jag är inte den som släpper en idé utan att testa den. Speciellt när den blir midsommar upphöjt till två om man säger så.

Jag tycker gammalt blåvitt porslin är det mest härliga för midsommar för det andas så mycket sommarlov. Ärvt och dyrt eller från loppis och nästan gratis – det spelar ingen roll, bara det är vitt porslin med blått på. Och om man kan få in blommor i det så får man till en dubbel midsommardetalj. Och jag fick en underbar såssnipa i födelsedagspresent och den ville jag använda.

Nu är ju den låg och då får man en mycket liten bukett om jag skulle fylla den rätt upp å ner men jag använder mig av en blomsterfakir och med ens kan jag skapa stora höga buketter. Eller inte buketter men blomsterarrangemang. Ja du fattar vad jag menar.

Min fakir stod stadigt i den här såssnipan men om den skulle behöva stabiliseras kan folie formas och läggas under.

På med vatten och sedan spetsa alla stora blommor. Jag klippte blommorna i olika höjd för att få en så levande bukett som möjligt. Det var kul att testa mig fram. Liksom se arrangemanget växa fram, blomma för blomma.

De små och lite mjuka blommorna satte jag i sist där det behövde fyllas ut. Och då utan att spetsa på fakiren, så de placerade jag, tryckte ner, där det passade.

Som en blomsteräng i såssnipan.

Mitt arrangemang skapade jag kvällen innan bilderna på bordet togs så jag vågar lova att det kan göras dagen innan så du inte behöver göra detta samtidigt som du skrubbar potatis och snoppar jordgubbar.

Då säger jag glad midsommar. Lite i förväg i och för sig…

Vill du ha fler tips på bordsdekorationer till midsommar? Då ska du se DENNA lilla midsommarstång av hushållspapperhållare och krans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.