Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

21 november, 2021

Kulturdag här i vårt område – öppet hus hos mig

I går gick den årliga Kulturdagen av stapeln här i vårt område. Det är en dag då grannar som på något sätt har en kultur- eller hantverksyttring kan vara med och ställa ut. Och ställa ut gör man hemma hos sig själv.

Jag var med för första gången och presenterade min julbok, sålde och signerade böcker, bjöd på glögg och pepparkakor och pratade med gamla kära och nyfunna spännande bekantskaper. Åh vad kul det var.

Alla utställare i grannskapet fick gula ballonger att sätta upp utanför sitt hus. Jag passade på att pynta kransen också, ha ha.

Kulturdagen pågick hela eftermiddagen och sista timman på den rundtur man då kunde ta bland alla utställare hade jag hintat till mina närmsta vän-grannar om att komma så det hela gick över till ett underbart glöggmingel. Bra där Helena, slå två flugor i en smäll!

Har jag världens bäste karl eller har jag världens bäste karl?? Den tröjan – WOW!!!

Då sattes julskinka, senap, vörtbröd, julknäcke, edamer, julöl och julmust fram. Bara för besökarna att ta för sig av. Alla fick sköta sig själva. Mitt kanske allra bästa tips för riktigt stora mingel: låt gästerna fixa själva. Brukar alltid gå hur bra som helst.

Det blev en sagolik dag och kväll och sista gästerna gick strax innan midnatt. Lycklig var jag som fått inspirera även de mest ointresserade till att börja pyssla och anamma novent. Värmde hjärtat.

Tack alla fina grannar som kom förbi på en pratstund.

Comments (1)

  • Tack för härlig o generös avslutning på Kulturdagen, och start på glöggtiden Och ännu en gång – Varmt grattis till fantastisk bok!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.