Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

26 januari, 2022

La Boca Doce – ett nytt vattenhål i stan

[wordpay_ad type=”float” blur=1]

Innan jul var jag och maken på den nya restaurangen La Boca Doce och jag glömde ju lägga upp det här på bloggen. När nu vardagen återkommit, nåja – pandemivardag iaf, så kanske du önskar gå på restaurang och då vill jag tipsa om att resa långt. För inne på La Boca får du en härlig resa till varmare och härligt smakrika breddgrader.

Maten och menyn är inspirerad av det sydamerikanska köket som i sin tur har arv från Medelhavet. Här knyts det samman läckert måste jag säga med mycket både från grillen och med skaldjur.

Luftig och spännande lokal med flera olika våningar och halvvåningar så det känns stort fast kanske att golvytan inte är så stor. Riktigt häftigt hur de skapat rum i rummen. Härligt med borden uppe på balkongerna.

“Välkommen till min hyllning av det sydamerikanska köket och dess flirt med medelhavet” hälsar Christian Hellberg

Det är en smakrik resa man får men även färgrik. Här inne blir verkligen alla sinnen bjudna på en fest. Älskar det mörka blå, det starka gula och lummigt gröna. Jag i rött både stack ut och smälte in.

Älskar det här sättet att äta på restaurang, små rätter som delas. Både trevligt och ett gott sätt att testa flera smaker och rätter. Här är det hälleflundra och tartar. My god, kan jag få en prenumeration veckovis av tartaren???

Fågel fisk och mitt emellan: marulk och kyckling med tillbehör emellan.

Som vanligt så är jag å maken de sista att lämna en fest, ha ha. Det fina med det är att man verkligen får se rummet och oj vad jag blev inspirerad. Och alldeles lycklig av all den läckra inredningen.

Om jag får bygga mig ett hus vill jag ha en rund kökssoffa. Hur härligt hade inte det varit???

Och denna sten i bardisken. Fantastisk. Ja så mycket att se, uppleva och framförallt smaka här. Och musiken har jag inte med men den får du lita på mig att den var superhärlig.

Jag säger bara: boka ett bord och lycklig resa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.