Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

4 juni, 2022

Soffbord till trädgården – gratis

Varför gå över ån efter vatten heter det ju! Ja lite så kan det kännas nu när jag skapat mitt egna soffbord till soffan i trädgården.

Det var när en död björk togs ner som stora stubbar blev kvar i trädgården. De lite mindre bitarna av den ånga stammen högg maken och svågern till ved men de här kraftigaste skulle det behövas rejäl motorsåg till. Den har ännu inte lånats så stubbarna har stått där som ruiner.

När vi förra året skulle ha födelsedagsfirande för maken behövdes det för avställningsytor. Stubbarna fick då rullas fram till stenläggningen och bli som små bord här och var.

Jo, de är väl fina som de är men inte så jätteläckra med sin råa yta. Jag började fundera på att beställa någon skiva eller kapa några plankor på något sätt och göra borden mer permanent. Men kanske det inte behöver vara så avancerat? Eller dyrt heller??!

Mina tallriksunderlägg som är som årsringar från ett träd kom jag på skulle passa alldeles utmärkt.

Pang tjong så har jag soffbord alldeles gratis! Och utan att behöva varken göra eller vänta på något.

Och efter att testat dessa “bord” utefter vårt behov och hur vi använder platsen så är det faktiskt bättre med små ytor än ett stort. Om vi vill ha mer saker till tex gäster så har vi den stora teaklådan (förra ägarna lämnade kvar den) bredvid för dynor och kuddar men som vi använder som bord som allra mest.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.