Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

3 april, 2021

Måla på ostronskal – fjädrar till exempel

Måla på ostronskal – så klart man kan. Speciellt när man som jag just nu har påsken och alla dess symboler nära till hands i huvudet. Som när den lilla påskharen dörr upp när jag stod och skar till salladen HÄR om dagen.

Nu har jag en dekoration att lägga fram på bordet eller där jag vill ha något lite färgglatt och ge påskstämning.

Hur jag kom att tänka spå att måla på skalet var att jag ville hälla upp påskgodis på mina gamla musselskal och då, i samma låda, låg ostronskal min son plockade med sig hem från en resa till västkusten för flera år sedan. Jag fick dem som gåva då jag inte kunde följa med. (Bla annat blev två skal som satt ihop salt och pepparkar, se HÄR.) “De kanske jag kan göra påskfina?” tänkte jag. Typ ostronfjädrar.

Och det tycker jag nog att jag lyckades med. Är kanske lite missnöjd med färgen när jag nu tänker på det. Kanske skulle valt mer neutral färg som gråbrun. Men men, det gör ju att jag kan göra fler, eller hur? Kanske ett skal för varje färg?

Måla på ostronskal

För att måla på ostronskal behövs:
Ostronskal
Hobbyfärg/akrylfärg
Blyertspenna
Penslar

Gör så här: Skissa tunt med blyerts ditt motiv. När formen är klar målar du konturerna med tunn pensel och låter torka något. Sedan fylls hela ytan med lite större pensel.

Jag valde att blanda två färger, orange och rosa, för jag önskade ha korallfärg. Fast sedan ändrade jag mig och gjorde en gradering så det det är orange överst och rosa nedtill. Mitten, “ryggraden” målade jag med tunn pensel i den färg som var den motsatta från den som var på ytan.

Önskar dig en fortsatt fin påskafton!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.