Följ mig:
Maträtter Sommar Sommarpyssel Trädgård | Uteplats

Skördat mitt livs första mangold & njöt god middag

10 juli, 2022

Ja jag ska på intet sätt säga att jag är en odlare eller vidare grön om fingrarna, det vet du nog vid det här laget. Men stolt över den mangold som ändå har odlats och skördats här i funkiskåkens lilla trädgård, det är jag.

Jag hade kanske sett att mangolden skulle fått lite kraftigare stjälkar men jag tror jag planterade dem för tätt. och till nästa gång ska jag också se till att ha även röd mangold. Så vackert med olika färger på stjälkarna ju.

Som sagt, lite för tätt.

Och så här tätt mellan katterna ser vi inte ofta. De håller sig som bekant helst på olika sidor om huset och på olika våningsplan. De är för roliga de där.

Nöjd förortsbonde.

Och middagen blev då åt det japanska hållet. Rå fisk, lätthalstrad lax och tonfisk och sen då stekt mangold. I sesamolja och soya samt vitlök och sesamfrön. Inte svårare än så för att få den allra godaste mangolden tycker jag.

Och de där hjälpgrejerna till pinnar för barnen är så bra förresten. Finns att köpa i asiatiska butiker samt på vissa sushirestauranger.

En liten kille som tar sig en bit rå lax han med. Mums för Bernhard.

Pang tjong vad gott!

Tänk vad den lille trädgården levererar ändå. Tack för det!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Close