Följ mig:
Min dag

Bloggen är tillbaka – min mardröm är över

19 september, 2022

Bloggen är tillbaka. Dagar av frånvaro här pga av ett datavirus var inte något jag ens i min vildaste fantasi kunde trott. Att få min blogg hackad är något av det jobbigaste jag varit med om. Bloggen är navet i min firma och framförallt det jag jobbat upp helt själv under 11 år. Att en dag få se den raderad och onåbar fick det att snurra i huvudet på mig. Blodet försvann och jag blev alldeles kall. Första dygnet var jag nog i chock medan dag två kom tårarna. Oron tog över.

Bloggen borta men med hjälp av byrån Haj Agency jag tidigare tagit hjälp av och som var bekant med min design, upplägg och struktur samt kunniga inom detta vågade ge sig på detta med orden; vi ska nog hitta den igen. I fredags strax innan 17.oo hittades bloggen och jag kunde se den, jag klickade mellan olika sidor i den och sedan försvann den igen. Viruset som hade slängts ut hade tagit sig in i gen medan jag klickade. Det blev en helg utan att veta hur det skulle gå.

Jag är inte helt säker på hur allt har gått till men om jag nu tolkat det hela rätt så var min design, som jag haft sedan 2017, slitits och blivit gammal. Den har alltså spruckit kan man säga och i sprickan kunde ett virus ta sig in. Visst låter det helt galet??!

Och där i fredags när jag klickade runt så var inte alla sprickor och hål täppta och ett elakt virus hittade ännu en ingång. Nu hoppas jag innerligt att bloggen är hel men jag kommer inom kort ge boggen ny, fräsch design. Den saken är klar.

Jag har pratat så mycket med mina kollegor om att det är viktigt att äga sina kanaler som en egen blogg tillskillnad från Instagram, Youtube och TikTok tex som ju bara är sidor och appar man lägger upp saker på, lånar sitt utrymme. Att bloggen alltid är din och du bestämmer över alltihop. Nu fick jag lite skam på den tanken. Man kan konstatera att du inte är säker någonstans och i verkligheten inte äger ett jota på det stora internätet.

Jag har aldrig varit gladare över ett så här torrt och kortfattat mejl kan jag tro. Åh herregud vilken lättnadens suck jag nu drar.

Och sedan en sak jag måste säga – inget ont som inte har något gott med sig. Jag har med detta fått så mycket kärlek och bekräftelse på starka vänskapsband. Mess, samtal, meddelanden och hjälp även om det bara varit att de kunnat säga snälla och tröstande saker.

Och även meddelanden från er fina kära läsare som jag aldrig fått träffa eller ens pratat med har hört av er och varit oroliga för bloggen. Det har varit en himlastormande känsla av att då få mejl från läsare som saknat den och uttryckt oro. DET! Det är bland det finaste jag varit med om.

Från botten av mitt hjärta – TACK!!!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Josefine 19 september, 2022 at 21:07

  Grattis va skönt att allt har ordnat sig!

  • Svara Helena Lyth 20 september, 2022 at 19:47

   Tack snälla. Ja jösses vad jättejobbigt det var. En känsla och upplevelse jag hoppas att jag aldrig mer ska få vara med om igen.

   Stor kram
   Helena

 • Svara Nina 20 september, 2022 at 01:17

  Underbart att du är tillbaka. Din blogg ingår i min ”trygga natt-rutin”. En av de bloggar jag kikar in på innan jag ska somna. ❤️

  • Svara Helena Lyth 20 september, 2022 at 19:46

   Hej Nina och jättetack för så fina ord. Och vad jätteglad jag blir av att få veta att ”jag” är med dig där. Värmer massor.

   Stor kram
   Helena

 • Svara Kristina Carlsson 20 september, 2022 at 08:23

  Instämmer med föregående talare – underbart att du är tillbaka! Kollar på din blogg varje dag, och tyckte så synd om dig när den var borta!

  • Svara Helena Lyth 20 september, 2022 at 19:45

   Tack snälla Kristina. Vad otroligt glad och varm jag blir av att höra. TACK TACK TACK!

   Stor kram
   Helena

 • Svara Kicki 20 september, 2022 at 09:19

  Hurra! Det löste sig till slut! Sååå skönt! Varm Kram!

  • Svara Helena Lyth 20 september, 2022 at 19:44

   Ja jösses vilken pers alltså. Det hoppas jag att jag aldrig mer ska behöva vara med om.
   Tack snälla för stöd och pepp.

   Kram
   Helena

 • Svara Jenny 20 september, 2022 at 11:05

  Skönt att du och bloggen är tillbaka! Har saknat dina inlägg och undrade vart bloggen hade tagit vägen…

  • Svara Helena Lyth 20 september, 2022 at 19:44

   Fina Jenny. Vad jättesnällt av dig att säga. Jag blir så glad av dina ord.

   Stor kram
   Helena

 • Svara Miriam 20 september, 2022 at 14:06

  Åh, vad bra att det löste sig! Välkommen tillbaka!

  • Svara Helena Lyth 20 september, 2022 at 19:43

   Tusen tack Miriam. Det var inte roliga dagar detta.

   Stor kram
   Helena

 • Svara Jeanette 21 september, 2022 at 18:03

  Skönt att allt löste sig! Kul att du är tillbaka! Tycker om att läsa din blogg, trots att jag bor i USA och inte kan dra nytta av alla dina tips!

  • Svara Helena Lyth 23 september, 2022 at 09:26

   Hej Jeanette och stort tack. Vad jättekul att höra att min lilla blogg kan färdas över Atlanten. Tack för det.

   Kram
   Helena

  Lämna en kommentar

  Close