Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

20 maj, 2023

En basketmorsa! Hur gick det till?

Jag har aldrig varit den där som åkt på läger som barn. Jo scoutläger var jag på men då jag inte spelade olika sorters lagsporter så dök inga läger upp i min väg. Så det har inte legat top on my mind när våra barn nu spelar både det ena och det andra i olika lag. 

I helgen går Göteborgs Basket Festival av stapeln med hela 737 lag och dottern ska med för andra året. Det meddelades från tränarna att det saknades vuxna som kunde vara med barnen under dagarna, transportera rätt mellan matcherna och sova med dem.  Jag frågade dottern om jag kunde haka på och fick ett kraftigt NEJ från henne. För huuuuur pinsamt är det inte med en morsa med??!! Men det var ingen annan som kunde så hon gav med sig när det blev kris. 

Och här är jag nu! I Göteborg boendes på golvet i en skolsal. Jag är lite i chock över den stora och viktiga logistik det är och hur mycket man hinner på 24 timmar. För detta är ett jobb som går i ett. Och att svara på miljoners frågor om exakt allt mellan himmel och jord. Hela tiden redo med bananer, dryck, majskakor, snytpapper och mobilladdare.

Samtidigt som jag är överväldigad av denna overload av ny information så är mitt hjärta fyllt av att få se dessa fina, starka, coola, självständiga, oroliga, proffsiga tjejer och deras band till varann. Jag är tagen med storm. 

Vi lämnade ett regnigt Stockholm, for genom ett sagolikt vackert Småland och landade i försommaren med blommande syren i Gbg. 

”Så fort vi ser Liseberg skriker vi” sa nåt barn på bussen. Det ljudet som sen skedde var inte dåligt, ha ha.

Vårt rum i gymnasieskolan hittades och snabbt gjordes det om till en sovsal. Madrasser stora som hotellsängar pumpades upp och sen gick vi runt hörnet för middag. Det var trötta tjejer som sedan somnade snabbt. 

En annan fick kämpa med sin sovsäck och tunna madrass innan sömnen klev in. Första natten var hemsk. Min slinkiga sovsäck gled av madrassen varje gång jag vred mig så rumpan for i golvet. Kudden gled iväg hela tiden. Kändes som en lång natt men var ändå pigg när det var dags att gå upp. Liksom pepp och spänd på dagen.

Hurra, jag har fått besöka en äkta göteborgsk ”bamba”. Frukostbuffé som satt som en smäck. 

Det är hallar över hela staden som är med med i basketcupen och det lag jag var morsa åt hade matcher långt bort. Så matlådor från skollunchen i högsta hugg åkte vi spårvagn och buss i över en timma till vår hall. 

Der gäller då att ladda om efter en lång strapats för dess storsmå tjejer.

The face of a basketmorsa!

Så här långt har vi vunnit en match och förlorat en så vi är vidare i cupen med matcher i dag lördag. Håller tummarna för vidare spel.

En morot har varit att gå på Liseberg och vi fick fantastiskt väder vår kväll. Tjejerna sprang iväg vid så fort ledarna sa “vi ses här igen 19.00” och så var de igång.

Det blev inte så många åk för mig men vad gör väl det? Att bara få vara här i underbar majsol och 100% glada tjejer runt mig?

Ledare och tränare tog en middag i “hamnområdet”. Så häftigt hur stora tjejerna är att de klarar sig själva.

Plötsligt hördes det klassiska dansbandstoner och se där…

Det var Perikles som bjöd upp till dans.

Ett himla drag. Wow vad många som dansade.

Kallt men vackert. Det blev en snabb läggning och God Natt.

Nu laddar vi för nya matcher. Peppen är total. HEJA ALVIK!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.