Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

17 augusti, 2022

Räkfest i hamnen på Tjörnekalv

När det är räkfest på ön så säger man inte nej. Våra vänner som har haft hus här i generationer går alltid på denna årliga fest och bokade platser även till oss. Så himla snällt.

Och vi kunde ju inte tänka oss ett bättre sätt att fira av vår sommarresa än med just detta. Så galet att vi nu varit ute på rull i en månad. Väskan har aldrig packats upp, har liksom aldrig behövts. Både fördel och nackdel med att vara på resande fot hela semestern.

Hur som helst  nu skulle det bli räkfrossa med räkor från hamnen runt hörnet. Aldrig nog varit i närheten av så färska räkor som dessa.

Festen är i hamnen runt udden men det går fortare att ta båten än att gå så vi fick skjuts av grannen.

Vilken färd! Vilken lyx!

Superglad Helena!

Där inne. Inne i boden. Där ligger de färskaste räkorna ihop med nybakat bröd, hemvispad majo och goda ostar. Resten så som dryck, tallrikar, glas, bestick, kaffe, kaka och ja till och med stolar får man stå för själv.

Så klart är det lotteri.

Kom igen nu grön 56! Dragning vid middagen

Är inte detta det gulligaste du sett?

Alla tog plats och välkomnades. Och sedan fördelades turordningen ut om vilket bord som fick ta räkor först. Yes, det blev vi!

Nu j**lar ska det käkas räkor!

Första tallriken, det blev tre…

Hög stämning, hög volym!

Så klart var det sång.

Han den där lille njutaren. Som han älskar skaldjur!

Aldrig har en liten hamn känns mer inbjudande.

När det inte längre gick att få i sig nån mer räka hur god den än var så var det dags för kaka. Jag hade plockat björnbär och gjort en vit chokladkaka med dem och sedan “råa” vid sidan av. Våra vänners mamma hade kladdkaka. Det blev så gott ihop.

Jo det har den! NU är hamnen än mer inbjudande. Så sött med alla ljusen där inne.

Störst och minst. Som vi skapat minnen denna sommar. Tacksam till tusen!

Som synes, ha ha!

Med denna vackra sommarhimmel som fond tuffade båten tillbaka till vår hamn och vår sista natt i det söta huset. Den sista natten på vår sommarresa 2022. En månad i kappsäck med 8 olika övernattningsställen. Det kommer ta tid att smälta detta. Ska sätta ihop ett sammanfattningsinlägg så jag kan se allt det härliga i någon sorts kortversion. Att ta fram när november och februari känns allt annat än vågskvalp i solnedgången.

Men ser verkligen fram emot en ny termin nu. Vardagen tar vid och vi alla är faktiskt riktigt redo för det. Kanske att vi till och med längtar hem? Ett liv hemma med förhoppningsvis en fungerande diskmaskin och ett riktigt köksgolv…

Ha en fortsatt fin dag så hörs vi hemmavid igen.

Comments (2)

 • Åh, vad roligt att få följa med på er resa! Har sett helt fantastiskt ut!
  Och tusen tack för alla bra tips! Blir så sugen på att också testa på att hyra bostad på olika ställen.

  • Hej Lotta och tack snälla för dina fina ord. Vad kul att jag har kunnat inspirera. Det är verkligen roligt att söka på tex Airbnb eller stuguthyrning och leta olika ställen. Lägenheter, hela hus eller stugor. Som en skattjakt att börja sina sommar med så att säga.

   Stor kram
   Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.