Du vill ha en snabb middag som är god samtidigt fylld med nyttigheter och upplevs arbetad, då kommer ett recepttips här. En så kallad att-i-ett-panna så det blir ju inte enklare än så här. Och kors i taket – inga barn sa något om att fisk ”inte är min smak”.
Allt-i-ett-panna med fiskfilé & curryris
Ingredienser:
300 g morötter
600 g filé av torsk, kolja, sej
1/2 tsk salt
1 gul lök
1 förp svarta bönor, 380 g
1 msk olivolja
1-2 vitlöksklyftor
basmatiris
1 1/2 msk curry
1/2 tsk salt
6 dl vatten
1 buljongtärning
Sås:
2 dl crème fraiche
1 tsk timjan
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Gör så här: Skär morötterna i skivor. Dela fisken i 2 cm stora bitar och krydda med salt. Skär och hacka löken, skölj bönorna.
Hetta upp en traktörpanna och ringla i olivolja. Pressa i vitlök och fräs ihop med lök, morötter, ris, curry och salt på medeltemperatur i ca 2 minuter.
Häll över vatten, smula i buljong och vänd ihop så det blandas. Låt sjuda under lock i 10 minuter. Rör samman ingredienserna för såsen under tiden i en liten skål
Placera fiskbitarna på riset i pannan och sjud ytterligare 5 minuter runder lock.
Servera fisk med curryris ihop med sås och krispig sallad.
I will cook this tonight!
Och när ska man blanda i bönorna? Samtidigt med fisken?