Min plats på jorden är exakt här

Det var när jag hörde mig själv andas ut jag kom på det. Det är på just den här platsen jag i tankarna kommer till när jag behöver en lugn plats att visualisera. Vid stressiga stunder, när det gått för fort och jag behöver lugn kan jag för mitt inre landa här. Och när jag nu gjorde det på riktigt var det inte utan att det stockade sig lite i halsen och ögonen blev fuktiga; jag fick komma hit igen! Min plats på jorden.

Promenad ner för backen från vårt hotell.

Den här stranden Tsigori, ser inte mycket ut för världen om man skulle jämföra med resemagasinens kilometerlånga vita stränder men det är den bästa i mitt tycke. Tystnaden, lugnet, skönheten här är för mig det bästa.

Att vi nu skulle ha en heldag här är höjden av lyx. I skuggan av ett tsigori-träd parkerade vi oss och lät timmarna gå. Det snorklades och snarkades samt testa SUPn som Panos köpt till hotellet för hans gäster att använda.

Tryggheten att ha en storebror som håller balansen och koll.

Som sagt var min favoritrestaurang stängd (kan inte komma över detta) vilket gav att vi gick upp till Grispos som ligger i slänten i änden av stranden för lunch.

Så många gånger jag varit här men aldrig besökt den restaurangen. Så blir det när man är en vanemänniska som hittat sin plats.

Hursomhelst. Kanske bra att den stängt för hallå i lådan vad mysigt det var här då!

Briam stod å puttrade ljuvligt gott i köket som vi fick kliva in i för att se dagens fångst av fisk. Jag fick höra att den inte var klar och inte med på dagens lunchmeny men fiskarna i kylen var så fina så det fick det bli.

Och nu ska vi ta och reda ut det här med bläckfisken som är bland det godaste som finns här i Grekland. På menyn står det squid och octopus som för oss på svenska båda översätts till bläckfisk men det är faktiskt två olika sorter. På bilden här är det squid och den är för calamares. Och här ska du vara vaksam. Det ska vara färsk squid! Den skärs i bitar och kroppen blir till de karaktäristiska ringarna medan de åtta benen sedan blir som en liten bläckfisk. De serveras alltså en hel squid när den är färsk, brännhet direkt från fritösen.

Octopus är den stora bläckfisken med åtta långa ben. Dessa ben kan antingen grillas, bakas eller läggas i vinäger till sallader. Beställer du octopus får du ett eller två ben med stora sugproppar.

En hel squid i ringar och sedan benen för sig.

”Vi måste grilla mer hel fisk hemma” sades runt bordet och tre av fem höll med. I en demokrati (som ju är grekiskt påfund) gäller majoritetens röst så så får det bli!

En klassisk avslutning på en lunch vid Egeiska havet; frappe och vattenmelon.

Tillbaka till stranden, boken och de lugna andetagen.

Panos hade byggt en liten skön skuggplats vi avslutade denna sköna lediga baddag.

Dusch, balkongmys och promenad til stan.

Se alltid till att matcha din solfjäder och outfit.

Middag på Okto Adelphia.

Efterrätt intogs  på stadens enda gata och promenad hem till väckarklocka ställdes. Nästa dag ska det åkas båttripp runt ön!

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x