Picknick på stenkusten & solnedgångsmiddag i Bläse

Vi vaknar till liv efter den stora festen dagen och kvällen innan. Det är för första gången lite lite mulet och det tas emot tacksamt. Är man lite grusig i ögat så kan det vara skönt att slippa de starka strålarna samt den där rösten i mig som ropar ”det är sol – du måste ut nu!”

Frukost och vart-ska-vi-idag-samtal runt bordet. Alla ville till Fårö och de underbara långa sandstränderna där. Då färjan från Fårösund kan vara dödens långa fick vi fart i baken och samlade ihop badkläder och drog i väg.

Ingen kö alls på färjan överraskade så vi kunde faktiskt åka rätt på och färjan åkte på en gång. Men här kom antiklimax mot oss med gråa moln och regn. Det här är faktiskt bland det häftigaste med Gotland – det kan vara mulet och regn på ett ställe och sol bara några kilometer bort. Väderapparna visade att det skulle regna hela dagen på Fårö men på norra Gotland skulle det vara sol.

Det blev helt om och tillbaka till Gotland. har nog aldrig varit så kort tid på Fårö tidigare ha ha.

Tillbaka till stenkusten och leta upp sköna klippor. De där långa vita stränderna får vi vänta med till Skåne som blir vår nästa destination på vår sommarresa i Sverige.

Klippor är inte fy skam det heller. Sköna bad, värmande strålar och jag somnade fint på min lilla filt när ögonen inte orkade läsa mer.

Väcktes till liv när jag förstod att det var picknick på gång. Det är nu mer lag på att det en gång per gotlandssommar ska vara picknick med sallad niçoise.

Och då det blev sås över från den goda middagen kvällen innan så blev den lite lyxigt toppad med den.

Verkligen perfekt sommarpicknick. Att ha alla ingredienser klara och redo för att på plats blanda ihop och servera på stubben.

Bläse Kalkbruk Bistro

Detta är vår sista dag så eftermiddagen ägnades åt att leta fatt på alla strumpor, laddsladdar och tofflor. Man hinner sprida ut sig rejält på kort tid och med 20 pers i samma hus är det mycket av allt.

Middag intogs på Bläse Bistro och vi fick det bästa bordet med utsikt över en fantastik solnedgång.

Bläse är ett gammalt kalkbruk och här finns museum, servering och det sötaste lilla museitåg som verkligen är ett tips för den som är på Norra Gotland. Eller inte bara tåget utan hela stället så klart.

Här är tåget som går in på ön från kusten här, till de gamla kalkbrotten. En mycket söta tågresa vi tog för några år sedan men jag ser till min förfäran att jag inte bloggat om det! Ovanligt…

Ännu en perfekt solnedgång. Jag känner mig mycket bortskämd med alla dessa fantastiska soldagar vi fått. Och intressant att vi kunde åka bort från ett regn tidigare under dagen. Exotiskt nästan.

Hela släkten på första parkett.

I väntan på maten åt jag livets godaste chips.

Om lunchen var fransk fortsatte det även på middagen för vår del. Moules frittes samt fisk- och skaldjurssoppa med ailoi och pommes.

Sakta sakta sänker sin solen.

Det fanns en variant på kubb som sönerna testade. Det är hälften av allt så det är som ett snabbkubb. Perfekt för tålamodsfattiga småkillar.

  

Solen nedgången och syrsorna tog över ljudbilden. Så stilla och vackert. En bild jag tar med mig in i hösten.

Ett perfekt avslut på vår Gotlandsresa denna gång. Nu fortsätter vår sommarresa över till Skåne och västkusten.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Maria
Maria
1 månad sedan

Njuter av alla bilder. Fantastiskt att få resa med. Och vilken tur med vädret.
Tänker tillbaka på de gånger jag varit till Gotland och otroligt väder alla gånger. Alltså de tre gånger jag varit där hahaa…
Har flugit dit för det är enda möjligheten om man vill stanna några dagar då man kommer från Finland. Vi har hyrt bil och åkt runt och tittat. Otroligt hur naturen ändrar då man åker från söder till norr. Fårö är fantastiskt. Men det är Visby också.
Tack!

Helena Lyth
Helena Lyth
Svara på  Maria
1 månad sedan

Tre gånger är ändå bra gånger! 😅 Visst är det häftigt hur det kan skifta så på en och samma ö. Det är nog en av de saker som drar så många till ön.

Kram
Helena

Du kanske också gillar...

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x