Mölle & grand aioli – två Skåne-måsten

Det är känt att barn älskar upprepningar, att man håller i traditioner och gör likadant som man alltid gjort. Det ger trygghet och de slipper läskiga överraskningar. Men jag tror det även gäller vuxna. Som när vi vaknade den andra dagen i Skåne och vid frukosten ser i väderappar för att avgöra dagens schema. Tillräckligt bra väder för bad eller är det regnig loppistur?

”Jag tar gärna en tur till Mölle” säger svågern och jag tror att jag hört honom säga den meningen varje år. Vi ska liksom bocka av ett bad i Mölle för att det ska vara sommar.

Det var inget fel på temperaturen varken i luften eller i vattnet men jag tvekade för att bada. Men sen kom solen och tvingade mig ner i vattnet. Sådan skillnad på moln och sol alltså. Så ljuvligt bad det blev.

Vidare tur för att göra inköp till middagen. Det var vår tur att vara i matlaget.

Kullahalvön. Så otroligt vackert med de stora vyerna.

Första stoppet blev Mölle Fisk. Jag skrev igår om de där måstena vi säger högt och försöker så långt som möjligt uppfylla och äldste sonen hade Grand Aioli på sin lista. Det har vi nog gjort de senaste 4-5 åren skulle jag säga, som HÄR. Eller Aioli Monster som det också heter. Dvs kokta primörer som spetskål, rödbetor, purjolök, färsk lök, morötter serveras tillsammans med en riktigt maffig aioli. Vi brukar få in grillad fisk också för det passar sig så bra. När man läser på om Grand Aioli så ska det serveras med kokta ägg också men jag kan tycka att äggen får stanna i aiolin.

Nästa stopp blev Baggers gårdsbutik.

Nytt för i år var potatissorten 7 four 7 som vi helt plötsligt såg överallt. Annars är Amandine den vi försöker välja här för den är bara bland det godaste som finns. Men nu gick snacket på bygden om 7 four 7 så det fick bli den ihop med alla andra härliga nyskördade grönsaker.

Och ett flak ägg.

En shoppingrunda av det bättre slaget.

Utöver middagens huvudrätt så är fördrink/förrätt väldigt viktigt. Jag gjorde mina uppochnedvända tomatpajer men jag hade för få tomater så det blev även med färsk lök.

God sommardrink i otroligt vackra glas. Gin och tonic med en gin som är smaksatt med röda bär och sedan hyvlade maken rabarber som isades. Vet inte om rabarbern gav så mycket smak men vackert blev det.

Det där som vi sa i Grekland om att helgrilla fisk… redan andra gången nu. Vi kanske inte mindes hur mycket vi faktiskt grillar fisk ändå.

Och för de som inte jublar över fisk kokade vi Per i Viken-korvar.

Ja men alltså, godast.

Då det var en hel del matlagning med förrätterna och alla de olika saker till Grand Aioli så gjorde jag det enkelt för mig och förberedde efterrätten innan och hade redo i frysen. Stora cookies köpa i butiken och sedan olika sorters glass från Ängelholmsglass (ytterligare ett måste) som jag bredde på. Blev en håll-käften-efterrätt kan man säga ha ha. Ser inte så stora ut på bilden men det var de.

En underbar dag i Skåne med våra bucketlista som checkas av punkt för punkt.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x