Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

1 augusti, 2022

Kvickbadet, gårdsbutiker, grillad fisk & aioli monstre

Hur mycket Skåne kan man få in på en dag? Ganska mycket skulle jag säga. Vår sista dag i Skåne innan vår sommarresa går vidare blev riktigt maxad.

Varje år tar vi en baddag på Kvickbadet. Älskat av både stora och små. Långgrunt så det förslår så småbarn badar säkert, roliga hopptorn och flytmojänger som får kidsen att älska badet samt och det är sköna platser att ligga på på både sand, gräs och brygga. Och sen inte att förglömma, som min dotter säger; i strandkiosken har de Sveriges godaste potatismos!

Men jag valde inte korvmojen till lunch utan den helt fantastiskt goda falafelvagnen. Kanske min tur att säga: Sveriges godaste falafel!

Så där ja, ett stycke smarrig sommarlunch ackompanjerat med ljuden av barn som gör bomben, pensionärer som sitter i brassestolar i ring och lyssnar på rock, cyklar som plingar och måsar som vakar.

Allt kul måste ha sitt slut och nu var det dags för middagsinköp. Och det skulle göras på allra bästa sätt. Så kanske det blev ännu kuligare nu, ha ha.

Nämligen att åka till olika gårdsbutiker. Jag har skrivit ett inlägg om det HÄR.

Lilla försäljningen Brunnby är en favorit.

Baggers likaså. Väldigt ordnat och fräscht. Vi saknade gulbetor som var på vår önskelista:  “Kom tillbaka imorgon, då drar jag upp nya” blir svaret då.

En ny bekantskap för oss i år är Gårdsbutiken som här i hop med Trädgården på skäret.

Och sedan åkte vi till Mölle fiskrökeri för dagens fångst. Det skulle bli kokta grönsaker med grillad fisk och en massa aioli. Dvs en Aioli Monstre!

Det blev havsruda också känd med namnet seabream. Fylld med dill, persilja, salt, citron, vitlök.

Äldste sonen var fiskansvarig och det gjorde han med den äran.

Många sorters grönsaker kokades men den grillade fisken fick sällskap av stora skivor zucchini.

Spetskål, rödbetor, färsk lök, vaxbönor. Allt från närområdet. Så ofantligt gott.

Och så klart en hel drös färskpotatis. Barnens favorit – de längtar alltid efter Skånepotatis som de kallar den.

Och till allt detta då en rejäl klick aioli. Mycket vitlök ska det vara och riktigt krämig också. Mums, detta är sommarmat!

Middag inomhus – inte en vanlig syn men denna sommar har verkligen vädret skiftat så galet mycket och snabbt. Från att bada och svettas mitt på dagen till att huttra och tända levande ljus på kvällen.

Vädret till trots var det en strålande avslutning på vår Skånesommar. Nu går vår sommarresa vidare. Över sundet. Ses där!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.