Avslutar på topp! På Väderöarna

När jag genom åren har lyssnat på väderrapporten på radion så har Väderöarna varit med och det har låtit så där exotiskt och långt bort. Och ja, det är väldigt långt bort om man som jag då bott i Stockholm. Men nu var det dags för en dagstripp rätt ut i skärgården och till nämnda Väderöarna.

Jag älskar att det är översatt. Har aldrig sett det någon annanstans. Tex till Fårö hade det varit jättekul om det stod Sheep Island på en skylt…

Biljetter var förbokade för färja och måltid på värdshuset. Bara att haka på och njuta av sommaren.

Färjan går genom det fantastiska i Hamburgsund. Otroliga hus som ligger rätt vid vattnet och sjöbodarna som små kuttersmycken.

Men kanske det där lilla lilla huset uppe på berget tar priset?! Måste vara nån väderstation eller liknande kan jag tro.

Vår färja ökade takten vid öppet hav och de salta stänken svalkade fint i den heta solen. Turen vi haft med vädret är helt otrolig!!! Så klart hade det varit lika vackert även om det var mulet men ändå.

Det var bara vi i familjen på 13 pers på färjan så det kändes som värsta VIP med egen båt.

Och där, efter 40 minuter ungefär, så såg vi den karaktäristiska fyren på Väderöarna. Vi var på Pater Noster för två år sedan och hade nog sett framför mig ungefär samma.

Men det var mycket mer liv här vid bryggan och i naturhamnarna.

Som det stora värdshuset som både är restaurang och boende. Jag smög mig upp på övervåningen och de där rummen var (det var städning så dörrarna var öppna…) underbara.

Långbord med världens utsikt.

Räkmacka och fiskpudding. Jag tackar ja’!

En liten orädd syrsa höll oss sällskap hela lunchen.

Nån timma kvar innan vår färja skulle gå hem igen. Med mätta magar var det perfekt att ta en promenad och ett dopp innan.

Olika leder markerade med träpålar tar oss över ön. Annars är det inte mycket att ta fasta på då det är bara väldiga klippor på resterande delen av öarna.

Himlen och havet gick ihop. Endast den lilla båten visar att det finns hav där.

Ett fantastiskt skådespel när tången och sjögräset böljar i vågorna.

”Vi hinner med ett snabbt dopp!”

Och igen sa vi: årets bästa bad.

 

Okej, det här är svårt: Alla säger att låga ankelsockor är det töntigaste som finns, helt ute, och nu är det höga tubsockor som gäller. Jag är inte helt övertygad… Och solbrännan det ger är ju rätt tveksam ha ha.

Färjan hem igen och en sista kväll på rese-semestern för att sedan åka till östkusten och hem igen. Hur fort kan tiden gå, hur sjutton har vi hunnit med allt på denna korta tid? Och samtidigt tänker jag att vi varit borta i en evighet. Minns knappt hur det ser ut där hemma.

Nu är semestern slut för i år och det är bara dagar kvar på sommarlovet. Men sommaren är inte slut för det. Den tror jag kommer ligga kvar ett tag till och vi ska njuta av den hemmavid, förlänga våra dagar hemma.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Miriam
Miriam
1 månad sedan

Så härlig sommar ni har haft! Och vad bjussigt att du bloggat så mycket, så att vi läsare har fått följa med!

Helena Lyth
Helena Lyth
Svara på  Miriam
1 månad sedan

Hej Miriam. Tack för din fina hälsning. Älskar att skriva resedagbok och att ta fram när sommaren känns långt borta.
Ha en fortsatt fin augusti.

Kram
Helena

Du kanske också gillar...

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x