Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

16 augusti, 2022

Pater Noster! Sälar, solsken & sagolika vyer

“Idag är det en riktigt bra dag att åka till Pater Noster, ska ni med?” frågade våra vänner. En sådan fråga svarar man ju självklart ja på. Vilken lyx för oss att få haka på.

Här är en mycket tydlig illustration för hur vädret är: väldigt skiftande. Till höger är det jämnmodet och havet ser iskallt grått ut. På väster sida är det varmt, sol och havet ser verkligen inbjudande ut. Det skiftar så otroligt fort nu.

Tycker vi vänder blicken åt det somriga hållet.

Vår vän är som jag skrivit tidigare så snäll mot våra barn och låter dem köra båt. Vi äger ingen båt och det är väldigt sällan vi åker i en så när de nu får åka och dessutom lära sig köra är de gladare än gladast!

Som synes. Vill bara tillägga att det är dottern som har hastighetsrekordet. Brorsorna får jobba upp sig lite!

Och där har vi henne. Eller är det en han? Fartyg är kvinnor – vad är fyrar?

Så vacker fyr på Hamneskär. Fyrar är för mig något vackert då det är en hjälp på ett stort hav men det är också något ensamt över dem. Det är ju inte direkt fullsmockat av folk och liv här.

Eller det kanske det visst är??? Sonen kom trippande och visade till oss som satt längst bak. “Det är sälar här, var tysta!”

Med kikare tittade vi på dessa godingar. Så söta, så fina låg de å sov i solen. Du får lita på mig när jag säger att de är ofantligt fina.

Mycket proffsig “landning” i hamnen och vi var i land.

Fler sälar?

Alla plåtade vi den fina fyren. Jag kan inte så mycket om den eller andra så tro inte att jag kommer här med kunskap utan du får kolla HÄR istället.

Och nu är det inte bara en fyr och fyrvaktare här utan en jättebra restaurang, lyxigt hotell och jacuzzi ute på klippan med utsikt över havet. Så man kan unna sig något när man har tagit sig hit.

Som att sitta här med henne.

När fönster är som tavlor.

Kanske vi ska ta å äta i alla fall? Jo, men solen skiner och då sitter man ute. Trots att det blåser som. Man är väl präglad svensk. Alltid ute så länge det inte regnar, ha ha.

Trevligt sällskap!

Ja, vad ha jag sagt? Jag har ett musselår. Jösses vad jag har ätit moules senaste månaderna.

Tack Pater Noster för fin bekantskap. Kommer gärna igen. Men då tar jag ett dopp i jacuzzin tack.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.