Enkla frallor, källarfranska. Alltid rätt

När man vill baka är enkla frallor och källarfranska alltid rätt kort att dra. Enkla och snabba att baka och passar till både den lugna långfrukosten och som kuvertbröd till den fina middagen. Perfekt att baka och lägga frysen för att ha redo för alla möjliga tillfällen. Som ett oväntat mellisgäng på 7 tonåringar tex…

Enkla frallor, källarfranska

Ingredienser:
50 g jäst
5 dl mjölk
11+1 dl vetemjöl, ca 720 g
2 tsk salt
3 msk rapsolja

Gör så här: Smula jästen i en degbunke och värm mjölk till fingervarmt. Häll över hälften på jästen och rör runt tills den löses upp. Fortsätt med resterande mjölk och några dl mjöl. Låt gå samman i hushållsmaskin.

Häll i salt, olja och resterande mjöl i omgångar men spara 1 dl till utbaket. Låt gå i maskinen i ca 5 minuter, tills det skapats ordentligt med glutentrådar. Degen är rätt klibbig.

Låt jäsa under plastfolie och kökshandduk i 45 minuter.

Häll ut på mjölat bakbord och bara vänd ihop. Skär i två delar och vidare i 8 + 8 lika stora delar. Lägg över på två plåtar. Pudra lätt med mjöl från bakbordet och låt jäsa ytterligare 30 minuter under kökshandduk. Värm ugnen till 225°.

Grädda mitt i ugnen tills de fått fin färg, ca 12 minuter. Lägg över på bakgaller och efter nån minut får de svalna under kökshandduk. Frys in när de svalnat helt.

Det var till lins- och kikärtssoppan jag bakade frallorna. En mycket bra kombo.

Nybakat bröd med smör! Jag vet inte om det finns något i världen som toppar det egentligen. så där varma så att smöret liksom smälter och rinner ner för fingrarna. Det är lyx det!

Prenumerera
Notis om
guest


0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x
Generic filters

Fler resultat...

Generic filters

Fler resultat...