Coco & Carmen tar emot med öppna armar

Jag ser att jag inte gjort inlägg från Coco & Carmen som jag och maken hade date night på innan semestern. Då det var en sådan fantastisk upplevelse måste det med på listan över restaurangtips i Stockholm jag har här.

Det står på hemsidan ”Coco & Carmen är elegans utan stelhet. Dekadens utan tillgjordhet.” men de glömde bort två saker: personligt bemötande och proffsigt hantverk. För här är det personal som verkligen vill att vi ska ha en härlig kväll så det är trevlig ton från servispersonalen och allt som levereras på tallrikarna är gudomligt.

Det var en vardag så vi kom från olika håll och jag måste säga att det lägger till en dimension på att dejta sin karl sedan 26 år att mötas på lokal. Junisolen var inte varm men oändlig då. Kände mig glad och fin i röda läppar. Borde ta med dem även nu höst tycker jag.

Coco & Carmen kallar sig Stockholms bästa kvarterskrog och då jag inte ätit eller besökt alla så kan jag inte skriva under på det men det låter verkligen sanningsenligt då det blev en helt fantastisk kväll.

Utom det som serveras så är miljön så härlig. Du ser ett fönster med flaskor men du tittar lite närmre och börjar se roliga saker och detaljer. Sånt där som man kan hitta på loppis för några kronor står här på fina gatan på Östermalm. Sånt tycker jag är kul och supercharmigt.

De där små figurerna återkommer i inredningen överallt. Som små saker att leta efter i den annars klassiska kvarterskrogsinredningen.

En tatuerad rosa badanka…

Det är avsmakningsmeny så det är egentligen bara att sätta sig till bords och låta allt ske. In kommer rätt på rätt i de mest fantastiska serveringar. Olika porslin och fat för varje rätt. Allt så vackert och kreativt så jag smäller av. Och ja, allt var så gott.

Likväl som maten överraskar så gör serveringen det med. Innan den ryska kaviaren (!) fick vi välja vilket glas vi ville till vodkan. Inte bara bra utifrån stil utan även storlek.

Katherine Bont är kökschef på Punk Royal som sedan en tid tagit över Coco & Carmen. Hennes kreativitet är oändlig och känsla för smak är fantastisk. Som hon presenterade maten var som att vara med på en resa.

Jo, det var mycket viktigt att den iskalla kaviaren först lägger sig på huden för att värmas upp, sedan ska man trycka kaviaren med tungan upp i gommen så kaviarkulorna spricker. Svälj och skölj ner med vodka. Varje dag lär man sig något nytt.

Sedan följde en rad rätter i avsmakningsmeny och jag fotograferade samtliga men det blir helt orimligt att scrolla genom alla. Bör upplevas på plats!

Det är två ganska små rum och det är tydligt att det är ett ljust, klassiskt rum och ett mörkt, rockigt. Sånt är kul.

Något annat som är kul hur jag fick mig en gloria på toaletten.

Fyra små efterrätter.

Ja det var verkligen ett helt underbart besök och att göra ett återbesök ligger på önskelistan. Men först ska vi faktiskt till Punk Royal i oktober. Då med kompisar så ett galet gäng på 10 pers ska rulla hatt då. Kommer nog bli en annan upplevelse men lika god om jag förstått det!

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x