I dag så testade jag å dottern att göra hjärtsmörgåsar till frukost. Lite för att öva inför Alla Hjärtans Dag på fredag. Det är ju så kul att leka med maten, eller hur?!
Gott & roligt till Alla Hjärtans dag – hjärtformade ägg
Att forma kokta ägg till hjärtan är både enkelt och roligt. Du behöver kartong med vik. Jag klippte till en tetraförpackning och använde två väggar med hörnet i mitten. Kartongen behöver vara längre än ägget för att inte pinnen som gör skåran ska skära för hårt i ägget.
Lägg ett hårdkokt ägg i mitten och lägg på en lång pinne tex matpinne eller penna. Tryck till försiktigt och bind gummisnoddar i ändarna så som på bilden. För att ägget ska kunna formas på bästa sätt får ägget inte vara för kallt när de läggs på plats. Ställ stadigt och låt svalna.
Skär försiktigt ägget med vass kniv. Antingen så har man ägghalvor på tex sallad eller skivor på en smörgås.
Och just smörgås kan man ju göra ännu mera hjärtformat. Mjukt bröd är lätt att skära till men ägg, kaviar och tomat på knäckebröd är en favvis så det ville jag göra.
De tårtbitsformade knäckeskivorna går lätt att göra hjärtan av.
Små plommontomater är fina att göra hjärtan av.
Och så på med kaviar och salladslök. Hjärtligt gott!
Vilken kärleksfull och hjärtlig smörgås 🙂
Kram
http://helenanygrund.blogg.se
Hej Helena! Eller hur. Och jag är så tacksam över mina matglada barn som vill äta samma som jag.Ääven om lilltjejen inte ville ha det ”gröna”. Impad att de vill ha knäcke.
Kramar till dig 🙂