Mintkyssar som stekta ägg – kanske ett ultimat påskgodis?
Om jag inte tar helt fel så är det vid påsk vi äter som mest godis på året. De där välfyllda påskäggen riktigt vobblar fram med godsaker. Plockgodis i all ära men att göra eget godis är ju liksom lite härligare. Vid jul så bakas och kokas det en massa godis och mycket av det som görs då passar ju även vid påsk. Som den klassiska mintkyssen tex, men för att göra den roligt påskig så byter man ut den smälta chokladmitten mot en gul chokladlins och vips så har man ett stekt ägg.
Påskgodis: Mintkyssar som stekta ägg
Ingredienser:
1 äggvita
3 1/2 dl florsocker
pepparmintolja/pepparmintsarom
gula chokladlinser
Gör så här: Vispa äggvitan riktigt hård och fast med elvisp och sikta sedan ned florsockret medans du fortsätter vispa. Droppa sedan i pepparmintsarom eller -olja och blanda. Beroende på vilken sorts pepparmint du har blir det olika styrka. Jag hade pepparmintsarom och hade i 3 kryddmått. Smaka av och hitta din smak, det ska vara ganska kraftig mintsmak.
Gör en strut av bakplåtspapper eller använd spritspåse. Fyll struten med florsockersmeten och spritsa ut ”äggvitan” på ett bakplåtspapper. Mina är ca 2X3 cm. Mest ägglikt blir det om äggen inte blir för runda.
Sätt på en chokladlins när du spritsat varje ägg klart, smeten stelnar rätt snabbt på ytan. Vill inte att den ska spricka.
Låt stelna på bakplåtspappret, gärna över natten. De blir en aningens mjuka i mitten. Förvaras torrt.
Vill du ha fler tips på påskpyssel? HÄR är länk för att komma till min påskpyssel-kategori.
Supersöta!
Hur gjorde du när du köpte chokladlinserna? Köpte du flera kilo för att få många gula, eller stod du med spaden och plockade ut de gula en och en 😉
Kramis
http://helenanygrund.blogg.se
Undrar precis samma sak, haha, hur fick du tag på bara gula linser?
Ha ha! Jag plockade ut alla gula från non-stop-påsen. Hade många mörka sen 🙂
Kram
Helena