Benjamin Ingrosso på Stadion. Succé

Benjamin Ingrosso på Stadion 9 augusti 2024. Det är på något sätt ett tillfälle och datum att lägga på minnet. Det går inte riktigt att säga hur bra det var.

Men låt oss försöka och ta det från början. Jag fick då konsertbiljetter av dottern i födelsedagspresent och nu var det dags. Dagen innan var det ju min present av sonen så två fantastiska event.

Insläpp från 17.30 men vi visste att det hela skulle hålla på till 23 så en middag med ramen på Tokyo Diner vid Hötorget skulle hålla oss energifyllda tänkte vi. Sedan 1.ans buss till…

Stadion. Och vi var inte ensamma om att vara i tid. Hörde sedan att några hard core fans hade köat i 65 timmar…

De biljetter jag fick var Golden Circle vilket då är den yta som är närmast scenen. Aldrig haft sådan plats tidigare så jag var pepp på flera sätt.

Det var inte många i denna gyllene cirkel när vi kom. Men de där dygnsköande tjejerna måste vara de närmsta scenen i alla fall.

Vi nyttjade tiden med att köpa merch och ta en säkerhetskiss (jag kallar det så) i bajamajorna.

Sedan ställa oss på plats och vänta. Och bli blöta, för hallå i lådan vad det regnade. Aldrig så mycket att himlen öppnade sig men det regnade väldigt mycket. Hela tiden. Tack för regnjackan vi tog med oss.

Sen efter förband i form av Alba August och Victor Ray klev han på. 30 000 i publiken och förmodligen 10 000 mobiler åkte upp.

Jag plåtar mycket, dokumenterar det mesta men jag drar mig för att uppleva saker för mycket via skärmen. Såg folk runt mig filma nästan allt och då missa att se det irl ju fast de var där. Förstår du hur jag tänker.

Benjamin Ingrosso. En 26-åring som fyller Stadion och spelar i två timmar och då var det flera låtar jag gillar som inte var med. Han har skapat sådana enorma hittar och i mängder. På svenska, känsliga, personliga och sedan danshitar och internationell pop. Samtidigt som han helt blottad är personlig på scenen och pratar från hjärtat.

Tårarna på min kind blandades med regndropparna när han hyllade sin morfar Hans Wahlgren som gick bort nyligen. Så innerligt och hjärtligt.

Pratade med publiken från de tjejer längst fram till de allra längst bak och jag vågar tro att alla kände sig nära honom. Jag är faktiskt blown away av denne artist.

Sverge exporterar massa musik till utlandet med producenter, låtskrivare, band och kvinnliga popartister på löpande band men ingen manlig popartist har slagit. Om Benji kan göra det är han värd allt i världen.

En låt jag har i en av mina spellistor sedan länge men den spelades han inte.

Det var så blött, det regnade non stop till sista två låtarna. Men det var som om det inte märktes längre. Otroligt faktiskt.

Ja detta var en helt underbar present av dottern och jag är så glad över att vi kunde dela detta ihop. Ser fram emot fler konsertbesök ihop med henne. Om jag nu inte är för pinsam mamma…

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x