Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

6 oktober, 2022

Julgodis in the making & svar på inredningsfrågor

Hej i torsdagskvällen. Jag sitter, igen, vid datorn och skriver på mitt projekt med min musiklista högt i högtalarna. “Det är musik från min barndom” sa den 13-åriga sonen när han hört listan spelas på repeat hela veckan.

Idag har jag haft fotografering av en massa underbart (om jag får säga det själv) julgodis samt vackra naturbilder. Så en dag i min hemmastudio så att säga och sedan två timmar i skogen. En mycket varierad arbetsdag måste jag säga.

Hemma på torsdagseftermiddagar och -kvällar är det svängdörr på hela familjen. Alla tre barnen har massa aktiviteter på helt olika tider så jag har kommit fram till en middag som funkar för alla och alla udda tider. Det är en stor kastrull med pasta som står klar 16.45 och sedan äter barnen från den vid en massa olika tillfällen. Lite före och efter träning för annars så funkar inte denna kväll. Ingen är hemma samtidigt så det är helt hejkonbejkon alltså.

Hur som helst. Det var julgodis och höst för mig idag. Som så många dagar i mitt jobb så hoppar jag mellan årstider och säsonger. Ska redigera påskbilder i morgon till exempel.

Jag postade denna behind the scenes på Instagram Stories vid fotograferingen av godiset och fick två olika responderingar:

1) Åh vad jag längtar till jul!
2) Var kommer mattan, stolarna, lamporna från och vad är det för klätterväxt?

Så då tar vi detta en sak i taget:

• Ja men det kan du fatta att jag också gör!

• Mattan köpte vi på IKEA och är en matta som är menad även för utomhusbruk. Det tyckte vi var bra för en familj med små yvingar.

• Lampan över bordet är från Örsjö och heter Kvist, design av Jonas Bohlin

• Lampan i fönstret heter Gatto och är från Flos

• Stolarna köpte vi från Svenska Inredningar. Se när de landade hemma hos oss 2013 HÄR. Ett helt annat rum då, ha ha. Jösses vad tiden går.

• Min växtgardin är av porslinsblomma och om hur jag skapat den kan du läsa HÄR.

 

Ja, det var det hela. Ha en fin kväll så hoppas jag vi ses imorgon!

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.