Vet inte mycket som är godare än en rostad macka egentligen. Bröd och smör – har man det så är man i hamn som man säger. Men kul att testa nya mackor och smörgåsar och jag fick frågan om att just göra en ny, ta fram ett nytt pålägg och det blev en smörstekt surdegsmacka med rostade hackade hasselnötter med flytande honung och flingsalt. Och det mina damer och herrar var en succé!

Smörstekt bröd med rostade hasselnötter & honung
Du bara måste testa denna macka som är som en frasig no-bake-bulle. Ja, en smörgås som redan blivit en fika-favorit här hemma.
Ingredienser:
4 skivor surdegsbröd, levain
Smör/Bregott
1 dl hasselnötter
4 msk flytande honung
nypa flingsalt
Gör så här: Värm upp en torr stekpanna och rosta hasselnötterna. När det börjar knäppa så spricker skalet och de kan hällas över på kökshandduk. Torka, gnugga bort skalen.
Krossa nötterna i en mortel och häll i honung. Vänd ihop.
Bred på smör på brödskivorna och stek gyllene och frasiga i het stekpanna.
Lägg på skärbräda, bred på smör och nötblandningen på två skivor. Toppa med flingsalt. Lägg på de två kvarvarande skivorna. Skär i halvor och servera.














