Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

9 juni, 2022

Snabb, enkel chokladtårta med kladdkakefyllning

Snabb, enkel chokladtårta med kladdkaka låter väl alla tiders. Kanske du dock känner att det låter som om det tar både lång tid och kan vara avancerat? Men då kan jag lugna dig med att detta är ännu en genvägstårta, dv en tårta där du inte behöver baka utan bara montera ihop.

Jag och väldigt många med mig älskar kladdkaka. Och tårta är ju bara fantastiskt samt varje fests högpunkt. Men kan man slå ihop dem?, funderade jag. Jo men det borde väl gå om man gör en klassisk tårta i olika lager och som ett lagren, eller fyllning kanske, har en kladdkaka?

Alldeles för spännande tanke för att inte göra något med. Till nationaldagen här skulle det vara knytis och tiden var knapp för tårtbak så upp till bevis. Går den att göra snabbt och blir den god? Ja och ja!

Jag kilade till butiken och köpte alla beståndsdelar och ihop med lillkillen skapade vi denna kladdkakefyllda tårta. Och för att maxa chokladigheten blev det Nutella också. Men för att inte låta gommen bli alldeles avtrubbad av all choklad så blev det även jordgubbar på. Och choklad, ha ha.

Snabb, enkel chokladtårta med kladdkakefyllning

Ingredienser:
1 förp tårtbottnar
1-2 förp kladdkaka
2 msk florsocker
5 dl grädde
1,5 dl nutella
För dekoration:
Bär, ätliga blommor, chokladbitar

Gör så här: Lägg tårtbottnarna på ett bakplåtspapper och rita med en blyertspenna runt om. Ta sedan nytt bakplåtspapper och strö 1 msk florsocker på. Ta ut kladdkaka ur sin förpackning och lägg på, resterande 1 msk florsocker ovanpå kakan. Lägg sedan över bakplåtspappret med den ritade cirkeln ovanpå. Kavla/tryck nu ut kladdkakan till cirkelns mått. Lyft av bakplåtspappret och lägg på det understa lagret av tårtbotten, ev har ett lager av Nutella bretts på innan (bra för fästet). Vänd på alltihop, lägg på tårtfat och dra av bakplåtspappret.

Bred på nutella och lägg på nästa lager av tårtbotten.

Vispa upp 2,5 dl grädde med elvisp och klicka i 2-3 msk nutella, vispa ihop. Bred på tårtan och lägg det översta lagret av tårtbotten på.

Vispa resterande grädde med elvisp i ny bunke och bred på överst. Toppa och dekorera med bär, choklad och ätliga blommor. Klart.

Önskas fler tips på genvägstårtor? Då kommer de här:

Pavlova som hemgjord men butiksköpt, i byggdelar.
• Så blir köpekladdkakan som den härligaste sommartårtan
• Den färdiga frusna tårtan som konditorisnittar eller -tårta

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.