Glasmästarsill med morotsblommor – somrigaste sillen

Att vi äter glasmästarsill till midsommar är ingen nyhet men kanske du vill göra den just än mer midsommarpassande? För midsommar är verkligen lika med sill och blommor så då är steget inte långt att göra ”blommor” i sillen väl?

I en klassisk glasmästarsill så är morot en av ingredienserna och den är ju som gjord att göra blommor av. Gott och vackert i perfekt kombination.

Det här var det Stefan pratade om i vårt senaste poddavsnitt. Det var hans man Peter som inspirerats till sin glasmästarsill av Balbosté som gör mat till konstverk. Så tack till alla som inspirerat! Och nu är det din tur, låt sillen blomma.

Glasmästarsill med morotsblommor – somrigaste sillen

Lag 
1 dl ättiksprit, 12%
2 dl socker
3 dl vatten 

1 pkt 5-minuterssill
0.5 tsk vitpepparkorn
0.5 tsk kryddpepparkorn
2-3 st lagerblad
5 st kryddnejlikor
1 st rödlök
10 cm purjolök
1 st morot  

Gör så här: Koka lagen så sockrets smält och låt svalna i kylskåp.

Häll av sillen och skär den i 2 cm stora i bitar. Skiva även rödlök, purjolök, och morot enligt nedan beskrivning och bilder.

Varva nu sillen med rödlök, purjolök och kryddorna i en 1 liters glasburk. Morotsblommorna ställs längs med burkkanterna. Häll på lagen och låt stå i kylen över natten. Glöm inte att också att äta de goda nu picklade grönsakerna.

Morotsblommor

Skär en skalad morot i slantar. Med lite vass kniv skär du små snitt, som varje heltimma på klockan, hela vägen fram till kanten på mittenbiten.

Gör sedan ett litet skär till, bara 1 mm åt höger från det skäret.

Peta bort den lilla skurna biten så kronblad skapas. Om så önskas kan dessa blad formas för att än mer likna en blomma.

Önskar du fler sillrecept? Då kommer det hela 7 recept HÄR.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x