Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

2 februari, 2013

Firar bröllopsdag för tredje gången

Idag är det 3 år och 3 dagar sedan vi gifte oss – vårt vackra vinterbröllop. Vi valde att inte fira i onsdags för att kunna maxa firandet på en lördag. Barnvakt är kirrad och bord är bokat.

Det var ett tag sedan jag tittade på bilderna från bröllopet och så här i början av bloggen är det väl bjussigt att bjuda lite på sig själv och dela med mig. Ja, så ni får lära känna mig 😉

Vi ville göra vigseln till vår egen och startade en jakt på passande lokal. Under de maffiga takkronorna i Berns salonger hade vi vårt drömbröllop i sällskap av våra nära och kära. Utanför låg snötäcket djupt och det var en stjärnklar kväll på så många sätt.

Mina fina tejer tillika tärnor fick små hattar av nejlikor i stället för buketter. Kolla länk här.

Middagen och festen hade vi i Konstnärernas hus, ett stenkast från Berns. En intim lokal med anor och patina. Menyn hade vi skapat själva ihop med cateringfirman, helt efter vad vi själva ville äta. Smørrebrød och snaps var givet… Då maken har norska släktband blev bröllopstårtan en underbar kransekage som svärfar och styvsvärmor tålmodigt bakat.

Jag lämnade inte dansgolvet en sekund. Det är det bästa med att vara värdinna, man är chef över dj.n som tvingas spela mina favvolåtar. Manolosen åkte av för att ersättas av stadiga gympaskor. Perfekt att bugga i!

För er som funderar på att gifta er på sommaren men den där lokalen ni verkligen vill ha är fullbokad eller en viktig gäst inte kan komma just det datumet ni önskar vill jag rekommendera att lägga bröllopet på någon av de andra månaderna än maj-september. Det var så många gäster som såg extra mycket fram emot vårt bröllop för att det just annars är lite grått och tungt i januari.

Fotograf: Carl Bengtsson

Comments (4)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.