Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

24 februari, 2013

Bröllopstips: Tärnbuketter som hattar

Inför sommarens bröllop börjar nu många blivande brudpar fila på detaljerna. Då jag har ett förflutet som bröllopsfixare, festarrangör och själv gift mig så tänkte jag då och då få in lite bröllopstips, -fix och -trix här på bloggen. Ja, det kommer nog bli lite högt och lågt. Förhoppningsvis kommer nån få lite inspiration. Och självklart är det fritt fram för frågor!

Ja, och då börjar vi med tärnbuketter. En kanske inte högprioriterad punkt på to do-listan men med lite finess kan det bli en stor effekt till helheten.

Tidigt visste jag att blommorna i brudbuketten skulle vara röda och rosa nejlikor. Det är en mycket tålig blomma och jag önskade göra något mer med dem. Jag ville även att mina fina tärnor skulle få ta plats och “blomma” ut. Testade att göra små pillerburkshattar av nejlikor och det gick jättebra och realtivt lätt. Till dem hade vi rött flor.

Nejlikorna knipsade vi ganska korta och la som en cirkel, med ändarna mot varandra. Band i hop med ståltråd. En sista nejlika sattes på toppen, som ett lock på en semla, och bands fast även dem. Det blev som små bakelser. Dagen innan bröllopet gjordes hattarna och lades på fat med vatten.
Hatten och floret sattes fast med hårnålar. De små prickarna i floret är små bitar av piprensare och kan sättas där de inte är i vägen.

Resultatet var underbart; ingen bukett att tappa bort, tjejerna blev så snygga och hatten satt fast hela kvällen. Visst blev de läckra?!

Foto: Carl Bengtsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.