Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

13 mars, 2013

Påskpyssla en påskgrupp av vårblommor

Jag gillar att göra egna julgrupper av julblommor vid jul men har aldrig gjort någon vid påsk. Har inte heller sett så många påskgrupper i butikerna men det borde väl vara minst lika härligt med spirande vårblommor i grupp vid påsk.

Igår tog jag en kylig och snöig promenad förbi blomsterhandeln efter jobbet. Just att det faktiskt började snöa fick mig verkligen att vilja känna våren och göra en vårig blomstergrupp.

Det blev tête a tête (små påskliljor), tulpaner på lök, murgröna och “plättar i luften”. Hemma hade jag björkkvistar sedan tidigare. Skirt och påskigt. Sedan hade jag faktiskt en påse med mossa kvar från i julas så det kunde jag ju fylla upp med. Funka helt okej tycker jag.

Varför jag köpte murgrönan var för att jag ville göra ett litet fågelbo av det. Tog de långa spänstiga grenarna och la dem runt varann så de formades till ett bo. De tomma vakteläggen har jag köpt på Panduro men finns just nu att köpa i många butiker, varuhus och blomsteraffärer.

Klicka här för mer påskpyssel från mig. Hoppas du hittar något som kan vara passande och kul!

Comments (2)

 • Så fint!
  Helena, hur ska jag hinna!?
  Allt du gör är ju så inspirerande och jag vill bara springa iväg och inhandla attiraljer för att sätta igång och “kopiera”.
  Även dina påskiga äggkoppar är ju bedårande söta. Nästan gratis att fixa, och behöver inte sparas till nästa påsk, så då blir det inte överfullt i skåpen heller.
  Kram Helena N

 • ‘@ Helena: Åh tack söta för dina, alltid uppskattade, kommentarer.
  Du kommer absolut hinna göra äggkopparna för de tog ingen tid alls. Pinsamt enkelt. Om man har ett gäng toarullar över dvs, annars blir det en lång väntan 😉

  Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.