Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

30 maj, 2013

Jag är med fikon

Snittblommor är min grej. Krukväxter har en förmåga att duka under när de är i min vård. Så många gånger har jag tänkt att nu ska jag verkligen lyckas, nu ska jag få växter att spira på fönsterbrädet.

En av mina bröder hade ett hem som var som en djungel. Det var grönt och grönskande överallt och jag blev så inspirerad. Om vi ändå har samma genbas borde väl även jag kunna få en enda krukväxt att överleva längre än tre veckor. Men icke! Tillbaka till snittblommor.

Nu tänker jag ge det ännu en chans. I förrgår konkade jag hem en riktigt stor kompis; ett ståtligt fikonträd. I affären var jag mycket frågvis så nu ska banne mig denna växt överleva och vi ska spendera många år tillsammans.

Då vi har mycket stora och höga fönster behövs några maffiga pjäser där på fönsterbrädet. En liten hemtrevnad och ett värmeljus hade liksom inte tagit för sig så bra. Krukan som medföljde trädet är inte någon favorit men fått tipset att betsa det. Ska testa det och återkommer med resultatet.

Follow on Bloglovin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.