Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

23 juni, 2013

Midsommaren i bilder

Vilken helg det har varit! Underbar midsommar med fantastiskt väder, underbara vänner, galet god mat och spontanbesök hos brorsan. Kunde inte ha önskat mig mer!

Vi firade midsommar hos vänner som bor i Saltsjöbaden och hade picknick vid ängen där det var ett klassiskt firande med sång, dragspel och smågrodorna. Vår picknick var ett knytis där jag å maken var sillansvariga. Handen i handsken då jag är sillälskare och lite kräsen. Vi fick i hop en galet god lunch som ackompanjerades av dragspelsmusik och glada, springande barn.

Sen strosade vi hem till vännernas trädgård för midsommarlugn och trädgårdshäng. På vägen plockade jag en maffig och perfekt midsommarbukett av vägkantens blommor. Barnen lekte med såpbubblor. Är inte det det mest somriga som finns? Vi var fyra familjer som sen tog tag i middag och grill. Oväntat upplägg eller hur?

Jag vek servetter till somriga näckrosor som matchade de fina pastellfärgerna i bordsporslinet.

Sen satt vi och njöt av sommarnatten och förundrades över den enorma månen som for över himlen.

Vi bodde över och nästa dag tog vi en chansning och hörde av oss till min bror som har sommarhus i närheten och vi blev inbjudna på lunch. På med flytvästar och ut i skärgården för ett somrigt besök. Å vilket lugn och sommarkänsla.

I dag har vi tagit det lugnt och varit i trädgården. Räfsat lite, vilat lite. Får se vad kvällen ger. Lite grill kanske? Tar det som det kommer idag.

Follow on Bloglovin

Comments (4)

 • Underbart inlägg, tackar. jag njuter verkligen av att bygga traditioner med barnen, viktigt att skapa stämning och trygghet genom dessa…

  • Helena - amelia.se

   Tack Anki! Jag håller helt med dig. Dessutom får man anledning att vara “barnslig” själv. Att hoppa som små grodor utan nån under 15 med runt midsommarstången känns inte lika naturligt och givande…
   Önskar dig en fortsatt fin sommar 🙂

   • Exakt, lite som att återuppleva barndomen, och härligt att de under 15 legitimerar detta, hi, hi. Tack detsamma till dig, varje dag ska levas fullt ut denna sommar …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.