Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

31 mars, 2019

Servera påsken i äggskal på stumpastaken

Servera påsken är ett inlägg i samarbete med Designtorget

Jag har en sådan förkärlek för saker som har multifunktion. När ett ting kan användas med flertalet syften och vid flera tillfällen. Som i vintras när jag fick den roliga utmaningen av Designtorget att göra min juliga variant av stumpastaken de har i sin butik. Kommer ni håg den? Det blev en adventsljusstake, kolla HÄR.

Och nu har vi en ny härlig högtid på intågande; påsken! och med det en ny rolig utmaning. Hur vill jag att en stumpastake ser ut och används i påsk???

Servera påsken på stumpastaken

Som sagt, jag gillar att vrida och vända på saker och använda dem på nya sätt. Och dessutom se till att de kan funka hela året. Nu går vi mot ljusare tider och tror att vi är många som inte tänder levande ljus lika mycket men jag har fortfarande min stumpastake framme då den är så perfekt att sätta stumpar i (så klart) men att ha lite levande. Att den fylls på med nya ljus, värmeljus och då stumpar så att när det är lite mörkt tända det som finns där i.

Men kan stumpastaken även få agera som en påskattiralj?

När jag tittade på stumpastaken med mina påskögon kom jag och tänka på de där gamla äggahållarna, som små träpallar med hål i där äggen fick stå. Stumpastaken är ju väldigt likt en sådan! Hur bra står ägg i stumpastaken?

Väldigt bra visade det sig! Och för att inte missa multifunktionen får så klart ljus och blommor också vara med på samma stake.

Och apropå multifunktion: De små glasväxthusen, glaskuporna Grow (i bakgrunden här ovan) kan också användas på flertalet sätt: att odla och plantera i eller fylla med något vackert för att bli ett stilleben.

Men stumpastaken ska ju stå på finbordet och vara en vacker detalj, kan stumpastaken få finnas med i dukningen som ett serveringsfat? Klart det kan!

Själva ägget, skalet kan få bli en väldigt liten serveringsskål och ställas i stumpastaken och med det bli ett serveringsfat. Perfekt för den lilla förrätten.

Klart det ska ätas ägg i påsk och en av mina favoriter är den snabba och galet goda krämiga äggröran med tryffel. Äggröra går så snabbt att göra, älskas av de flesta och med tryffel blir den något helt annat en den “vanliga brunchrätten”.

Gott i påsk – Krämig äggröra med tryffel

Ingredienser
9 ägg
0,5 – 1 dl grädde (beroende på äggens storlek)
4 nypor tryffelsalt (el annan tryffelsmaksättare som tryffelolja)
salt & svartpeppar
smör till stekning
salladslök

Gör så här: Knäck ner äggen i en bunke, häll i grädde och vispa ihop. Krydda med tryffelsalt eller någon annan tryffel så som tryffelolja. Eller så klart färskriven tryffel om du har det. Smaka av med salt och färskmalen svartpeppar.
Smält smör i en het stekpanna och häll över äggsmeten. Låt steka stilla en stund så det steks i botten. Rör varsamt med ballongvisp eller stekspade så det stelnade ägget ger plats för ny rå äggröra ner till stekytan.
Mitt råd för den bästa äggröran: Ta bort stekpannan från värmen lite innan den är helt färdig för äggröran tar sista värmen från själva pannan och stelnar snabbt. Och rör inte för mycket så den blir grynig. Äggröran ska vara rejält krämig och får inte stelna helt.
Ta ett äggskal och fyll med äggröra med mindre skedar. Toppa med fint skuren vårlök. Servera!

Härligt när en produkt både ger råvaran till maten och severingsskålar.

Fint att varva äggröreäggen med hela ägg, ljus och blommor.

Då äggen står så bra och stadigt där i ljuskopparna kan äggen fyllas med vad som helst ju. Som en vacker vårblomma på lök tex.

Och när kvällen sänker sig så och middagen är uppäten går stumpastaken över från serveringsfat till ljusstake igen.

Och nu önskar jag att jag hade ett möjlighet till ett doftfilter här på bloggen för den helt magiska tryffeldoft som sprider sig här är helt fantastisk.

Hoppas du nu blev inspirerad och att du nu blev sugen på att påska till det hemma hos dig. Passa nu på att kolla in påsksortimentet och allt annat hos Designtorget samt använda rabattkoden HELENA10 i kassan i webshopen fram till påskdagen 21/4 2019. Du får alltså 10% rabatt på hela Designtorgets sortiment!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.