Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

28 juli, 2013

Turist i Stockholm? Ta en sväng ut till Artipelag

Att vara turist i sin egen stad är faktiskt väldigt härligt. Att ta sig till ställen som man vanligtvis kanske inte besöker men vet är sevärda, sånt man tipsar andra om men själv aldrig tar sig för. Att ta en hemester och besöka sin stad från ett annat håll är nyttigt och ja, ekonomiskt. Man kan ju stryka hotellkostnaden på en gång.

Vi tog en tur ut på Värmdö och Artipelag. Detta mastodontbygge ute i skärgården och skogen uppförd av BabyBjörns grundare Björn Jakobson. Ett konstmuseum och en  naturupplevelse. Fått höra från flera håll att det är bra får många olika åldrar. Konsten och arkitekturen för vuxna, huset och naturen för barnen och maten för hela familjen. Håller helt med men med kommentaren att våra barn var nog för små för att ens smågilla konsten. Det fanns verkstad och ett litet bygge i en av utställningarna men det lockade inte riktigt.

Skärgårdens snyggaste toalett??

Maten var som utlovat mycket bra, även om buffén nog var lite dyr. Apropå dyr; måndagar är det halva priset på utställningarna så det rekommenderas, för 300:-/pers för två utställningar är lite dyrt tycker jag.

Så snygg inredning där innerummet och uterummet gick in i varandra via de stora fönstren. Uteserveringen var stor och i olika nivåer.

Givetvis fanns det BabyBjörnar att låna!

Jag älskar att besöka museernas butiker. Har ofta roligt utbud som man inte vanligtvis ser i affärer men här blev jag mycket besviken. Några få konsthantverk för dyr peng och sen en stor Baby Björn shop-in-shop. Inte så shoppinginbjudande om man inte är småbarnsförälder som absolut vill ha ännu en keramikvas…

Avslutade vår dag med strandpromenaden. En väg som är mycket vackert byggd längs med klipporna och kustlinjen. Perfekt för barn med spring i benen.

Follow on Bloglovin

Comments (2)

 • Härligt med ett tips från “mina” trakter! Håller med om att det är lite dyrt men jag tycker ändå att det är ett så fantastiskt projekt. Och vilka toaletter… 😉

  • Helena - amelia.se

   Ah, är det dina hoods?? Kul!
   Lite dyrt och man kan ju alltid åka dit och bara njuta av lokalen, en enkel fika och den vackra naturen. De där toalettrummen!! Så härligt att verkligen satsa på detaljerna!

   Hoppas du har en fin sommar!
   Kram 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.